Pui vopsiţi cu galben pentru a fi vânduţi ca pui „de ţară”, descoperiţi în piaţă la Galaţi VIDEO

Poliţiştii din Galaţi au descoperit într-o piaţă din oraş mai mulţi comerciaţi care vindeau pui coloraţi cu vopsea galbenă pentru a fi vânduţi ca pui de ţară, informează România TV.

Autorităţile locale au fost alertate de mai mulţi gălăţeni că au cumpărat pui „de ţară” care, odată puşi în oală la fiert, se decolorează, iar apa devine galbenă.

Poliţia locală a mers în piaţă şi a găsit mai mulţi comercianţi care pur şi simplu vopseau puii înainte de a-i vinde, pentru a căpăta o culoare „sănătoasă” de pui de ţară.

„Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă).

Polițiștii locali, care dețineau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi.

Când poliţiştii au ajuns în piaţă, unul dintre vânzători a luat-o la fugă. Alţi doi au rămas să explice poliţiştilor de ce nu aveau documente de provenienţă, de ce vindeau puiul colorat cu vopsea galbenă şi de ce ţineau marfa într-o cutie de carton.

Vânzătorii au fost amendaţi cu câte 500 de lei fiecare.

„Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre, ‘de curte’, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă.

Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat Dănuț Munteanu, șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor.

Citeste continuarea