Ea e cea mai frumoasă șoferiță pe TIR! Are 22 de ani și e din Botoșani: ”Sunt mândră de ceea ce fac”

O tânără de 22 de ani a decis să-și ia viața în mâini și să cutreiere lumea întreagă pe TIR!

Este vorba despre Mălina Elena Ghileschi, o fată de 22 de ani care a decis să devină șoferiță pe TIR! Ea a fost votată chiar și cea mai frumoasă șoferiță de camion din România, în cadrul concursului organizat de Ilie Matei – ”Omul Șoselelor”. Ea practică această meserie de aproape un an, din ianuarie 2019, alături de logodnicul ei!

Curajoasă din fire și sociabilă, Mălina a preferat să-și întrerupă studiile pentru o perioadă. Ea era studentă la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași.

”Am termint studiile liceale la Liceul ”Demostene Botez” din Trușești. Am absolvit ciclul liceal în anul 2016, media mea de la bacalaureat fiind 9.41, iar media din clasele IX-XII fiind 9.90. Mi-a plăcut foarte mult să învăț, iar după liceu, m-am înscris la Facultatea de Constucții și Instalații din Iași. În timpul facultății am luat bursă și am avut rezultate frumoase.

Între timp am schimbat ordinea priorităților, am întrerupt facultatea pentru o perioadă de timp, dar cu siguranță, în viitor, o voi relua. Sunt singură la părinți, dar mi-ar fi plăcut să am un frate.

Mama mea lucrează în învățământ și tata a lucrat în domeniul bancar. În familia mea nu a mai existat nimeni care să practice această meserie, cea de șofer de tir”, a povestit Mălina pentru botoșaninews.ro.

Tânăra de 22 de ani a fost inspirată de logodnicul ei
Mălina a fost inspirată chiar de logodnicul ei, care lucrează în Germania. Odată ce a văzut ce înseamnă această meserie, tânăra nu a mai stat pe gânduri și și-a dorit să încerce și ea.

”Deja începusem facultatea când am venit în Germania, în vacanță, la logodnicul meu. Aici am fost fascinată de tot ce am văzut, el lucra deja la firma unde sunt și eu acum. De mică mi-au plăcut mașinile, caii putere și tot ce este legat de șoferie. În general, am fost atrasă de meseriile dedicate bărbaților.

M-am reîntors acasă și m-am hotărât să mă înscriu la școala de șoferi pentru categoriile C și E. A fost puțin cam dificil de explicat părinților ceea ce eu am decis, dar sunt norocoasă, deoarece mereu ei m-au susținut și încurajat cu tot ceea ce eu mi-am dorit să realizez.

Alături de mine a fost și logodnicul meu, care m-a învățat tot ceea ce știu acum, mi-a suportat nervii și mai presus e toate, a avut încredere în mine că voi reuși și voi fi un șofer profesionist în adevăratul sens al cuvântului”, a continuat ea.