Doi batrani care traiesc intr-o saracie lucie au cerut ajutorul mai-marilor Bisericii Ortodoxe Romane. Raspunsul a venit scurt si clar: „Nu sunt bani”

Cei doi au cerut ajutorul Bisericii, insa raspunsul mai-marilor Mitropoliei Moldovei siPatriarhiei Romane a fost scurt si clar: nu sunt bani!

Ioan si Elena Radu traiesc in satul Coroiesti de Sus din judetul Iasi. Ceidoi traiesc dintr-o pensie de invaliditate (pentru ca batranul nu are piciorul drept) in valoare de 39 de lei si una de 520 de lei.

Batranii locuiesc intr-o casa foarte veche care sta sa se darame peste ei, peretii fiind dejacrapati si deplasati, scrie vremeanoua.ro.

Cei doi au incercat sa obtina un ajutor pentru a li se ridica macar o camera in care sa locuiasca, insa solicitarile trimise la Mitropolia Moldovei si la Patriarhia Romana li s-a raspuns ca nu sunt bani pentru ajutoare sociale, insa toate fondurile suntdirjiate catre lucrarile de constructie ale Catedralei Mantuirii Neamului.

Ioan Radu are 64 de ani, este invalid din 1989, atunci cand si-a pierdut piciorul drept intr-un accident de muncã pe santier. Acum are o protezã in loc de picior si se deplaseaza cu greu, incercand sã munceascã cu ziua pe la vecini, ca sapoata cumpara mancare pentru el si pentru sotia sa Elena, de 65 de ani.

Femeia este aproape surda, nu a avut niciodatã loc de muncã, a muncit la CAP, darpentru putina vreme si nu s-a putut alege nici macar cu pensia minima.