De neinchipuit cu ceva timp in urma! Reteaua mafiota care detinea “fabrica de bani falsi” din Oradea, lichidata in Italia

Publicitate

O ampla operatiune a politiei italiene a dus la anihiliarea unei retele de falsificat euro extinsa si in tara noastra.

Publicitate

Potrivit Il Mattino, politistii din Napoli si Roma au arestat in ultimele zile 13 persoane si au confiscat aproape un milion de bancnote false in valoare totala de 28 de milioane de euro.

Agentii specializati in fraude financiare au descoperit 3 tiparnite clandestine de bani, dintre care una in tara noastra, la Oradea, iar celelalte doua la Torre Annunziata, in Napoli.

Publicitate

Acestea produceau falsuri de foarte buna calitate, foarte greu de distins de bancnotele euro originale fara aparatura speciala.

Reteaua era condusa de Giuseppe Angellotti, de 64 de ani, si de Giovanni Capasso Giovanni, de 59 de ani, doi infractori napoletani cu experienta in domeniul falsificarii banilor.

Ei beneficiau de experienta unor tipografi profesionisti. Isi instalau tiparnitele in spatii comerciale apartinand unor persoane fara cazier si le mutau odata la doua saptamani. In acest interval puteau produce insa chiar si 15 milioane de euro falsi.

Falsificatorii cooperau cu oameni de afaceri italieni, originari tot din regiunea Napoli, care aveau tipografii in Romania. Cu complicitatea acestora, si-au mutat o parte din activitati la Oradea, unde au venit chiar liderii retelei, Capasso si Angelotti, stand aici timp de 6 luni pentru a supraveghea operatiunile.

Autoritatile romane au intervenit in 2014, dupa ce au primit informatii de la cele italiene, si au descoperit la tiparnita din tara noastra 13 milioane de euro in bacnote de 50, insa productia ar fi fost mult mai mare.

Ulterior, politistii romani au mai descoperit peste 330.000 de euro falsi, ascunsi intr-o cocioaba a oamenilor strazii de la groapa de gunoi de langa Oradea. Femeia care locuia acolo a incercat sa arda o parte din bani si s-a aparat spunand ca banii ar fi fost adusi de niste copii care i-ar fi gasit intr-un tomberon.

Dacă ți-a plăcut articolul, DISTRIBUIE și pentru prietenii tăi!

Publicitate

Un LIKE paginii noastre ar fi minunat. Mulțumim!

Publicitate
x

Check Also

Primele gemene din lume cu culori diferite ale pielii au crescut: Priviți-le cum arată acum!

Protagonistele acestui reportaj realizat de echipa „Inside Edition” sunt două tinere frumoase care nu numai ...