Catalin Scarlatescu a facut anuntul la TV: ”M-am indragostit de doamna asta”

Publicitate

Datorită numeroaselor cercetări științifice, în anul 2007, Organizația Mondială pentru Sănătate (OMS), a anunțat decizia de a clasifica munca în schimburi de noapte ca fiind un „probabil factor carcinogen.”

Publicitate

Aceasta determină includerea muncii de noapte în aceeași categorie de risc de sănătate ca și expunerea la substanțe chimice precum tricloroetilenul, clorura de vinil și bifenolii pliclorați (PBC). Iată deci o dovadă evidentă a importanței melatoninei pentru sănătatea umană.

Cum să ne optimizăm nivelele de melatonină?
Doi factori de „zgomot” ambientali care pot pune în dificultate obținerea unui somn bun și odihnitor sunt lumina și temperatura.

Publicitate

Următoarele sugestii vă pot îmbunătăți igiena somnului și vă pot ajuta să vă optimizați producerea melatoninei. Iată care sunt acestea:

Evitați să priviți la televizor sau să utilizați computerul noaptea, cel puțin cu o oră înainte de a merge la culcare.
Aceste dispozitive emit lumină albastră care ajunge la creier făcându-l să creadă că deja este ziuă.

În mod normal creierul începe să secrete melatonină între orele 9 și 10 pm, iar aceste dispozitiv care emit lumină ar putea să încetinească acest proces.

Asigurați-vă că vă expuneți la lumina soarelui în mod regulat.
Glanda pineală produce melatonină când ne aflăm în întuneric complet. Dacă stați la întuneric toată ziua, corpul nu va mai putea aprecia diferența și implicit, nu se va optimiza producerea de melatonină.

Dormiți în întuneric complet sau cât mai întuneric posibil.
Inclusiv o licărire minimă de lumină în cameră vă poate altera ceasul biologic și producerea de melatonină de către glanda pineală. Inclusiv cea mai mică luminiță emisă de ceasul deșteptător (dacă este electronic) interferează cu somnul, de aceea este indicat să renunțați la acest tip de dispozitive. Puteți acoperi de asemenea geamurile cu draperii opace sau cu jaluzele de tip black-out.

Publicitate

⬇Citește articolul pe pagina următoare⬇

Publicitate
x

Check Also

Prietenul lui Florin Salam aruncă bomba despre fuga Roxanei Dobre. “Nu-l mai suporta. Este la Praga și…”

Prietenul lui Florin Salam aruncă bomba despre fuga Roxanei Dobre. Este vorba despre Eugen Drăgoi, ...