VIDEO Cine este bătrâna care a înduioşat o ţară întreagă după ce un taximetrist a filmat-o venind de la ţară pentru a vinde brânză: „Am pensie 6 milioane“

Un filmuleţ postat pe reţelele de socializare de către un taximetrist din Focşani, în care acesta deplânge soarta unei bătrâne, a ajuns viral pe internet. Jurnaliştii au căutat-o pe bătrână, care este din judeţul Vrancea.

Un filmuleţ realizat în Focşani de un taximetrist, care prezintă o bătrânică în vârstă de 90 de ani, gârbovită la propriu de deceniile de trudă, care vine de la ţară să vândă la piaţă un kilogram de brânză şi nişte smântână, pentru a-şi completa pensia mică, a făcut inconjurul internetului.

Filmuleţul care a impresionat o ţară întreagă a fost distribuit pe reţelele de socializare, iar mii de oameni au comentat postarea, unii arătându-se dispuşi să o ajute pe femeie.

Deşi din filmuleţ şi din comentariile taximetristului s-au putea deduce că bătrâna este un caz social, deşi ea în discuţia cu şoferul de taxi nu-şi plânge de milă, în realitate lucrurile nu stau nici pe departe aşa. În ciuda vârstei înaintate, bătrânica este un exemplu de vitalitate şi munceşte cât e ziua de mare în grădina ei, împreună cu copiii şi nepoţii, pentru că nu poate concepe viaţa altfel.

Tanti Ioana, pentru că aşa o cheamă pe femeie, nu vine la piaţă să-şi vândă brânza pentru că nu are cu ce se întreţine, ci pentru că aşa s-a obişnuit o viaţă, iar bănuţii stânşi cu sudoare au contribuit la realizarea unei gospodării frumoase.

Reporterii unei televiziuni locale din Focşani au vizitat-o acasă pe bătrână, la Lămoteşti, în comuna Milcovul, şi au rămas impresionaţi de hărnicia ei.  Pe Ioana Isofache au găsit-o cu secera în mână, pe un soare toropitor, curăţând grădina de bălării în dreptul solarului de la care obţine legume bio.

Ea a povestit că are tot ce-i trebuie, doar din muncă, iar atât timp cât Dumnezeu o va menţine sănătoasă va continua să lucreze pământul.

“Eu muncesc şi-mi văd de drumul meu. Eu muncesc cu sudoare, nu înşel pe nimeni. Am avut patru milioane pensia, acum mi-a făcut-o şase milioane. Eu nu mă duc să mă bat cu statul. Cât a putut să-mi dea atât mi-a dat.  Vecinele râd că muncesc. Noi am fost cinstiţi. Dacă m-am dus la o doamnă cu o bucată de brânză sau un borcan de smântână, nu înseamnă că am pus mâna pe furat. Uite, mâine mă duc să adun fasolea. Sunt sănătoasă, nu am nimic. Iau o pastilă când mă doare capul, dar încolo nu am nimic. Nu am făcut injecţii niciodată”, s-a destăinuit tanti Ioana reporterilor.

Primarul comunei în care locuieşte bătrâna spune că pe aceasta doar munca a menţinut-o sănătoasă. Acesta susţine că femeia are chiar şi certificat de producător, care-i permite să meargă cu produse la piaţă.

“Munceşte pentru că nu poate să stea. Bătrâna e structura ţăranului român. Ţăranul român munceşte până moare. Când am fost acum o lună cu doamna de la Camera Agricolă să-i dea atestat de producător, bătrâna era cu sapa pe câmp şi afară erau 40 de grade. Are nişte cucoane la Focşani, prietenele şi clientele ei şi le duce brânză şi smântână . Discutam şi cu mama, care are 80 de ani şi spune că în familia bătrânei toţi au fost oameni muncitori. Pe numele ei sunt opt poziţii în rolul agricol, câte jumătate de hectare, 25 de ari, deşi sunt o familie de oamei gospodari”, a precizat Mihai Neaţă,  primarul comunei Milcovul.

La rândul nostru, îi dorim lui tanti Ioana să fie sănătoasă, pentru că mai are suficient de multe lecţii pe care să le ofere celor din jur.

Boala gravă care face ravagii printre turişti la Marea Neagră. „Provocată de virusuri, nu răspunde la antibiotice“

Zeci de turişti ajung în ultima perioadă în spitalele din Constanţa din cauza unei boli grave de sezon asupra căreia medicii atrag atenţia că poate fi provocată de paraziţi sau ciuperci.

Conform oficialilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, în perioada 17 – 23 iulie 2017 au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase un număr de 101 cazuri de enterocolită, din care au fost spitalizate 63 cazuri. Comparativ cu aceeaşi perioadă din luna iunie, cazurile de îmbolnăvire au crescut cu 40%.

Fie că staţi pe plajă, faceţi baie sau vă plimbaţi prin staţiuni, trebuie să fiţi în permanenţă atenţi la produsele alimentare pe care le consumaţi şi la normele de igienă. Pericolele sunt la tot pasul, de la nisipul în care se joacă copii, până la apa mării care înghiţită poate reprezenta o sursă de îmbolnăvire.

Ce este enterocolita şi cum se manifestă?

”Enterocolita este o afecţiune a tractului digestiv. Afectează intestinul subţire şi intestinul gros, fiind determinată de infecţii diverse, în principal de bacterii sau virusuri, dar şi de paraziţi sau ciuperci. Principalele manifestări ale bolii sunt scaunele moi, apoase, care în funcţie de agentul patogen pot fi numeroase, ajungând chiar pana la 20 scaune /zi, greaţa şi vărsăturile, dureri abdominale difuze (de cele mai multe ori sub forma de crampe), dar şi manifestări extra-digestive cum ar fi: febra şi frisonul, cefaleea, semne de deshidratare – sete, uscăciunea mucoasei bucale, scăderea tensiunii arteriale, ameţeli şi, nu în ultimul rând, alterarea stării generale”, ne explică simptomatologia acestei boli Raluca Caraivan – medic specialist gastroenterologie la Ovidius Clinical Hospital.

În funcţie de cauza apariţiei enterocolitei (care se stabileşte numai de către medic) tratamentul trebuie să înceapă imediat. Se va avea în vedere un consum mare de lichide (ceai, apă plată, zeamă de orez, supă de morcovi), putându-se apela în unele cazuri chiar şi la săruri de rehidratare, sau la hidratare intravenoasă cu soluţii perfuzabile.

”Pentru scaunele moi se folosesc antidiareice, pentru calmarea durerilor abdominale se pot utiliza antispastice, vărsăturile pot fi combătute cu prokinetice. Atenţie la tratamentul cu antibiotice! Acestea trebuie folosite doar în cazul enterocolitelor bacteriene. Enterocolita provocată de virusuri nu răspunde la tratamentul antibiotic, de cele mai multe ori este o boală autolimitantă. În plus, utilizarea neraţionala a antibioticelor duce la perturbarea microbiotei intestinale sau determină selecţionarea unor tulpini microbiene rezistente la antibiotice”, avertizează medicul Raluca Caraivan.

Respectaţi normele minime de igienă

Desigur, ca în cele mai multe cazuri, prevenţia este cea mai bună soluţie pentru a evita o îmbolnăvire, mai ales atunci când suntem în concediu şi vrem să profităm din plin de acele zile. Enterocolita este o boală în care agenţii infecţioşi pătrund în organism pe cale orală, de aceea sfatul medicului este ”să se respecte normele de igienă personală. Atunci când spălatul cu apă şi săpun nu este posibil, folosirea soluţiilor dezinfectante pentru mâini este o alternativa bună. Părinţii trebuie să ofere copiilor o alimentaţie cât mai sănătoasă, nu preparate de tip fast-food. Apa mării poate reprezenta un risc doar în cazul în care este înghiţită în cantităţi destul de mari. De aceea, mai ales copiii trebuie supravegheaţi foarte atent când se joacă în mare şi pe nisip. Aveţi foarte mare grijă de unde cumpăraţi şi consumaţi alimente”, a conchis medicul gastroenterolog.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *