Un copil de patru ani a fost ucis de câinele familiei

Tragedie în Sighetul Marmaţiei. Un copil de patru ani şi jumătate a fost ucis de câinele familiei, un Amstaff – cunoscut drept un câine puternic, dar prietenos cu cei mici. Câinele a fost adus în urmă cu două luni, din Italia.

Tragedia s-a întâmplat luni seară într-o gospodărie din Sighetul Marmației. Câinele l-a atacat pe copil sub privirile bunicii sale. Femeia, deși a intervenit, nu a reușit să-l salveze pe copil. Rănile provocate de câine i-au fost fatale micuțului.

Politiștii fac cercetari la fața locului, au deschis și dosar penal pentru ucidere din culpă.

Câinele aparțile unchiului copilului ucis și a fost adus din Italia în luna iunie.

Rasa Amststaff este considerată foarte periculoasă, câinii de acest gen fiind folosiți chiar și în lupte.

România furată | Cum am ajuns fără protecție în plină epidemie de rujeolă

România cumpără în regim de urgenţă vaccinuri incluse în schema naţională de vaccinare. Cel mai recent astfel de exemplu este vaccinul pentru rujeolă, boală care a dus la apariţia unei epidemii în ţară. La cinci luni de la expirarea contractului de furnizare, mai exact în luna mai, Ministerul Sănătăţii a dat peste un milion de euro pentru 120.000 de doze de vaccin. În tot acest interval de timp numărul bolnavilor a depăşit 7.500, iar cel al deceselor este de 31.

În plină criză de rujeolă, România nu avea dozele de vaccin care protejau populaţia împotriva acestei boli. În primele cinci luni ale anului, Ministerul Sănătăţii nu avea semnat un contract de achiziţie de vaccinuri împotriva rujeolei. Se baza pe o rezervă de peste 200.000 de doze rămase de anul trecut. Între timp, numărul bolnavilor de rujeolă a ajuns la peste 7.500, iar cel al victimelor la 31.

„România solicită vaccinuri astăzi şi ar vrea să le aibă peste o săptămână. Alte ţări contractează cu cel puţin un an înainte, pentru că unele vaccinuri au cicluri de producţie care se duc aproape de doi ani”, spune Liviu Popescu, dir. rel. ext. ARPIM.

Situaţia nu este o premieră şi nici una singulară. Părinţii care vor să îşi vaccineze copii sunt puşi pe drumuri şi nevoiţi să se descurce fiecare cum poate.

Pentru un părinte care e dispus şi îşi doreşte lucrul acesta şi consideră că este necesar pentru sănătatea propriului copil să şi-l vaccineze cu vaccinurile obligatorii este frustrant să nu aibă acces la ele”, spune Irina Manolache, mamă.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *