Ultimă oră: ALOCAȚIE DE 100 DE EURO! Ce condiție trebuie să îndeplinească elevii!

O veste bună pentru români: copiii care nu vor avea deloc absenţe la şcoală vor putea beneficia de o alocaţie în valoare de 100 de euro.

Senatorul Ioan Agrigoroaei a iniţiat un proiect de lege prin care doreşte să mărească alocaţia copiilor. Conform iniţiativei senatorului, banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

„Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, a declarat Ioan Agrigoroaei.

„Alocaţia de stat pentru copii în cuantumul stabilit va fi cheltuită defalcat: 30% pentru îmbrăcăminte, 30% pentru alimente, 25 pentru bunuri care contribuie la educaţie (cărţi, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educaţionale”, se stipulează în propunerea pentru modificarea şi completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, depusă de trei parlamentari.

Senatorul susținea că se pot găsi și sumele necesare pentru a mări alocația copiilor. În primul rând să se recupereze banii găsiți de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro, băgate în panseluțe, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani. Acesta a mai precizat că dacă are sprijin parlamentar, măsura ar putea să fie aplicată de anul viitor.

Conform inițiatorului, banii nu vor fi virați într-un cont al părintelui sau al tutorelui legal. Elevii vor primi alocația sub forma unor tichete cu destinație precisă. Astfel, tichetele vor fi împărțite în sume egale pentru haine, alimente și rechizite.

Sursa: teotrandafir.com

Cel mai bătrân bărbat din lume A MURIT. În urma lui, rămâne o poveste de FILM de OSCAR!

Yisrael Kristal, cel mai bătrân bărbat din lume şi cel mai vârstnic supravieţuitor al Holocaustului a murit înainte de a împlini 114 ani.

Yisrael Kristal fusese recunoscut drept cel mai bătrân bărbat din lume în martie 2016. La împlinira vârstei de 113 ani, acesta a avut originala idee de a sărbători bar mitzvah cu un secol mai târziu, deoarece nu a avut parte de acest eveiment la timpul potrivit, ca urmare a izbucnirii Primului Război Mondial. La momentul respectiv, Kristal a spus că nu are un secret pentru longevitate: „Au fost oameni mai deştepţi, mai puternici şi mai arătoşi decât mine, care acum nu mai sunt în viaţă”.

Anunţul morţii lu Yisrael Kristal a fost făcut chiar de fiica sa. „În ciuda a toate prin câte a trecut şi a faptului că şi-a pierdut familia în Holocaust, a fst un optimist. Şi a fost un tată grozav”, a spus aceasta.

Născut în 1903, în Polonia, Yisrael Kristal ar fi împlinit în curând 114 ani. El şi-a pierdut părinţi în Primul Război Mondial, iar apoi s-a mutat la rude şi a lucrat într-o fabrică de confecţii din Lodz. În 1939, când Polonia a fost invadată de nazişti, el şi familia sa au fost mutaţi în ghetoul din Lodz. Cei doi copii ai săi au murit acolo, iar Yisrael şi soţia sa au fost trimişi la Auschwitz în 1944. Soţia i-a fost ucisă, dar el a supravieţuit până în 1945, când a fost salvat de trupele aliate. La momentul respectiv, el cântărea doar 37 de kilograme. A emigrat în Israel în 1950, cu cea de-a doua soţie şi cu fiul lor.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *