Și-a strâns copiii în brațe și s-a aruncat în fața trenului. A lăsat bilet de adio

Anunț macabru la 112, în această dimineață. Un apel telefonic anunța decesul a patru persoane, trei copii și o femeie. Trupurile neînsuflețite zăceau lângă calea ferată București-Constanța, în zona localității Brănești (Ilfov). Trenul InterRegio, care se deplasa cu 160 km/h spre mare, i-a lovit în plin.

UPDATE: Femeia care s-a aruncat în fața trenului suferea că a rămas iar gravidă. Conform mamei sale, tânăra intrase în depresie şi nu îşi dorea încă un copil. Aceasta a povestit că fiica sa a fost internată în trecut de două ori la Spitalul de psihiatrie Obregia pentru tratament şi că urma să fie dusă din nou la spital.

UPDATE: Mecanicul de tren, în stare de șoc. A refuzat să fie înlocuit cu un coleg. Garnitura s-a pus în mișcare. Primele sale declarații sunt cutremurătoare.

UPDATE: „Îmi pare rău, dar nu mai suportam suferința”, acesta este mesajul de pe biletul de adio lăsat de femeie.

Inițial, polițiștii au luat în calcul faptul că cei patru au traversat calea ferată neregulamentar, fără să se asigure. Acum, polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii, pentru că printre documente a fost găsit un bilet de adio. Femeia era însărcinată, conform șefului Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Oamenii legii spun că femeia are în jur de 30 de ani, iar cei trei copii au vârste cuprinse între 2 și 12 ani. Călătorii din trenul InterRegio și mecanicii au fost șocați după ce și-au dat seama că cei patru au fost loviți în plin de tren. Conform oamenilor legii, trenul plecase de câteva minute din halta Brănești și, fiindcă avea întârziere, a accelerat până la viteza maximă permisă pe acest sector de cale ferată: 160 km/h.

Anchetatorii sunt la fața locului și caută probe pentru a înțelege cum s-a petrecut incidentul. În momentul de față, trenul este oprit la câteva sute de metri de locul tragediei, iar călătorii sunt ținuți în vagoane până ce polițiștii obțin informațiile de care au nevoie în derulare anchetei.

„La ora 9.27 s-a primit o solicitare prin 112 despre un accident feroviar la Halta Brăneşti. A fost trimisă prima ambulanţă care a ajuns acolo în 7 minute şi a găsit două victime: un copil de 10 ani decedat şi o altă persoană decedată, a cărei vârstă nu o ştim. La faţa locului s-a constatat că mai sunt două victime sub tren. Despre ele nu avem date legate de vârstă. La 112 s-a spus că este un accident de tren. Nu se ştia numărul persoanelor“, a declarat Alice Grasu, directorul general al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, la Digi 24.

Știre în curs de actualizare.

Crime care au șocat România: există Rai pentru mamele care și-au ucis copiii?

Cazul femeii de 30 de ani care s-a aruncat în fața trenului cu cele trei fete în brațe nu este unul singular. De-a lungul anilor, zeci de crime oribile, urmate de sinucideri, au șocat opinia publică din România. Cele mai cumplite și mai greu de înțeles sunt actele de o brutaliate extremă ale mamelor care și-au urât visceral propriii copii.

Ianuarie 2010. O femeie de 32 de ani din Vaslui și-a ucis cele două fete, una în vârstă de patru ani, alta în vârstă de nouă ani, apoi și-a pus capăt zilelor. Gabriela C. le-a păcălit pe fete că vor juca Baba Oarba, le-a legat la ochi, apoi le-a înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit de bucătărie. Fetele s-au luptat pentru viața lor, dar nu au putut rezista tăvălugului mamei dezlănțuite. După oribila crimă, femeia s-a tăiat și ea cu cuțitul, însă pentru a fi sigură de rezultat, s-a aruncat pe geam. A supraviețuit miraculos căzăturii și a ajuns în comă la spital, însă a murit câteva ore mai târziu. Anchetatorii nu au găsit o explicație pentru gestul femeii, căsătorită cu un cetățean turc. În momentul necropsiei, medicii legiști au constatat că femeia consumase mult alcool înainte de a-și ucide fetele.

Iunie 2015. Caz cutremurător la Uricani, județul Hunedoara. O femeie și-a incendiat intenționat apartamentul , cu cei trei copii minori închiși în casă. Micuții au ars de vii. Conform presei locale, femeia ar mai fi pierdut doi copii, uciși de fostul soț la cererea ei.

Octombrie 2015. O avocată de 35 de ani din București și-a aruncat pe geam băiatul de doar patru ani, de la etajul opt, după care s-a sinucis. Trupurile celor doi s-au strivit de asfalt, în fața blocului din cartierul Crângași. Tragedia a fost surprinsă de o cameră de supraveghere amplasată la intrarea înt-un magazin de la parterul blocului. Eugenia suferea de depresie după ce se despărțise de soțul ei, tatăl băiatului lor. În biletul de adio pe care l-a lăsat în urma ei, arunca vina asupra fostului soț.

Tânăra avocată din București și-a pus capăt zilelor, la scurt timp după ce și-a aruncat copilul pe geam. Foto: antena3.ro

Februarie 2016, Lupeni, județul Hunedoara. O tânără de 27 de ani și-a abandonat copilul abia născut pe malul râului Jiu. Anchetatorii au aflat că fata născuse acasă, în baie. Fata a fost arestată preventiv și a scăpat cu o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a invocat o „stare de tulburare postnatală”.

Noiembrie 2016. Crimă oribilă în municipiul Bârlad. O tânără mamă, în vârstă de 34 de ani, și-a aruncat la gunoi pruncul în vârstă de doar o lună. Femeia a născut acasă, în secret, și nu a dorit să păstreze copilul. Așa că l-a aruncat la tomberon, în imediata apropiere a blocului în care locuia. Pruncul a fost găsit de un bărbat când a dus gunoiul. Mama criminală a fost dată de gol de un bon fiscal pe care anchetatorii l-au găsit în punga în care a pus bebelușul. Pe baza lui, polițiștii s-au dus la magazin și au identificat-o pe fată pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Ea a fost reținută și acuzată de omor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *