Și-a lăsat copilul de 10 luni cu soțul o jumătate de zi, când s-a întors se cojea pielea de pe bebeluș. Ce s-a întâmplat cât timp bărbatul ieșise la o țigară, să își verifice telefonul, a șocat lumea

Din acel moment am decis că mama nu mai are ce să caute în viața mea. Duplicitatea mea m-a făcu să mint, au început să să se amestece în capul meu lucuri trăite cu lucruri imaginate.

Ca în romanul Mătușa Julia și Condeierul de Vargas Llosa: un personaj are Alzheimer, şi pasaje fictive i se amestecă în biografie și nu mai știe ce e adevărat și ce e fals…

Am început și eu să-i cumpăr iubirea, I-am dat bani până am ajuns dator eu. Ei i-a convenit situația, și ea a încetat cu mesajele de abandon. Banii erau o manifestare a grijii mele pentru ea.

Pentru ea, semnul de iubire era mâncarea. În fiecare sâmbătă trebuia să iau mâncare de la ea, și să o duc acasă şi să o mănânc. Asta era manifestarea afecțiunii ei pentru mine.

Așa și unchiul meu, vreme de 30 de ani mergea zilnic să mănânce la sora lui, sau îi aducea ea hrană. Erau dovada noastră de interdependență și afecțiune în familie: mâncarea.

Fratele meu mai mare a ştiu că nu a fost dorit. E posibil să-l fi deranjat, ne-am văzut de vreo 2 ori în ultimii ani şi i-am șters numărul de telefon din agendă.

El nu a vrut să mă salute, am trecut unul pe lângă celălalt. El spune că l-am distrus. Pe ce se bazează când spune asta? Nu ştiu…

Tata şi fratele meu seamănă în bune şi rele
Pe fratele meu îl cheamă Andrei, ca pe tata. În liceu și-a schimbat numele, a cerut să nu mai fie numit Andrei, ci Mihai ca formăî de protest fata de abandonul tatei, cred. Seamănă și fizic foarte mult cu tata.

Și pe el l-a ajutat tata, tot la rugămintea mamei. Eu am cerut o singură dată niște bani nevestei lui roşcate, iar ea i-a spus tatei că sunt un golan că cer bani. De atunci nu i-am mai cerut nimic.

Frate-meu repetă istoria paternă cu copiii lui proprii. Frate-meu are şi el tot 3 copii, la fel ca tata, cu vreo 3 femei fiecare. La fel ca tata, și fratele meu a păstrat şi avut grijă doar de un copil al său, de sora noastră mezină.

Părinţii mei m-au tras în jos în privința pregătirii pentru viață
Dacă aveam părinţi care să aibă timp de mine aş fi fost altfel. La un moment dat nu mă mai spălam, ca o formă de protest la părăsirea lui tata. Şi că eram săraci.

Mama era să fie strivită de coadă la rația la ulei într-o zi şi atunci am zis că gata, nu mai luăm rația de ulei. Am renunțat și la TV, ne duceam la vecini înainte de 89 să ne uităm la TV.

În general orice compromis cu regimul comunist eram contra lui. Amânam să intru în UTC. Spuneam că eu nu sunt destul de pregătit să intru în Partidul lor de rahat.

Da, asta ar fi antrenat avantaje finaniciare, dar nu ne doream. Tăriam din ce trimitea bunica cu Suceava cu poșta. Ea primea o dotă de la fratele ei din Germania Federală şi ne ajuta şi pe noi.

Tata ne uitase complet, el avea de toate
Tata abia aștepta să facem vârsta de 18 ani ca să nu mai plătească pensie alimentară. În plus era frustrat că fusese oprit din cauza divorțului să călătorească peste tot.

Dacă erai divorțat nu mai aveai legături în țară și se presupunea că vrei rămâi acolo unde plecai. Deci tata a mai mers la Phenian, RDG, Moscova. Cam atât. Destul de frustrant pentru el.

Dar tata acontinuat amantlâcurile, fără vreo jenă de cineva. La Praga am un frate născut în aceeași maternitate, odată cu mine.

Tata a adus și de la Praga o amantă, în singura ocazie când mama l-a așteptat la aeroport. E posibil să fi terminat mandatul mai repede, au fost nevoiți să plece ori că se încurcase tata cu o femeie ori că l-a lucrat Securitatea Cehă, partea fidelă rușilor.

Fratele meu are aceeaşi vârstă cu mine, şi acelaşi bagaj genetic. Uneori sunt curios să-l cunosc, deşi nu vorbim aceeaşi limbă. Alteori nu vreau decât să uit…

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *