Și-a lăsat copilul de 10 luni cu soțul o jumătate de zi, când s-a întors se cojea pielea de pe bebeluș. Ce s-a întâmplat cât timp bărbatul ieșise la o țigară, să își verifice telefonul, a șocat lumea

Peste ani aveau să se întâlnească toți trei în București. Fetița avea să devină amanta și ulterior soția tatalui meu.

Faptul că fata avea părul roșu l-a făcut pe tata să se gândească că e ceva predestinate: tatăl lui, care s-a sinucis, avusese părul roșu și în felul cesta își recupera în mintea lui tatăl sinucigaș…

Înainte de a muri, tata mi-a spus, sarcastic, că s-ar putea să fie ceva de capul meu. M-am gândit: în sfârșit, un lucru pe care mi-l spune personal. Pentru el toate acestea erau fleacuri.

El era un exigent, toți erau proști pe lângă el. Mama împărțea oamenii în răi și buni, tata în proști și deștepți.

Dacă aș fi stat mai mult pe lângă el cred că deveneam o bestie arogantă, ca el. Așa, stand cu mama, mi-am dezvoltat bunătatea…

Semăn mult în linia maternă, unde am avut rude oameni de litere, cu preocupări umaniste. Dar ştiu că sunt deștept ca tata, crăcănat şi fustangiu ca el.

Dar în acest moment al vieţii sunt pe picioarele mele și am încheiat socotelile cu el. Îi semăn, dar am schimbat ce trebuie schimbat.

O mamă bună dar atât de nepregătită pentru o viaţă atât de dură cu ea…
Mama a fost …mămoasă, copleșitoare. Pe fratele meu nu l-a droit. A rămas gravidă când nu erau căsătoriți, tata era la facultate la București, părinții i-au presat să se căsătorească.

Tata mai avea un frate vitreg, făcut de mama lui cu un bărbat care nu a luat-o de nevastă după ce bunicul s-a sinucis. Deci familia mea e plină de bastarzi.

Fratele meu era rău cu mama, era agresiv de mic. Apoi a încetat, dar nepotul, fiul lui a preluat comportamentul cu ea. Nepotul a lovit-o şi când era bătrână. Frate-meu e agresiv cu ea azi doar …emoțional.

Pe mine m-a dorit mult, al doilea fiu al ei, am fost tot ceea ce-și dorea, eram brunet ca ea, eram cuminte ca o fată, îmi spunea. Eram tot ce își putea dori.

Aceștia sunt termenii în care am crescut. Era obsedată de mine, devenisem proiecția ei de viaţă şi mă comportam ca atare, cu tiate frustrările care vin de aici, pentru nu m-am indentificat cu ea. Nu eram fată în primul rând!

Excesul ei de tandrețe nu erau dublate de o educație reală. Mama nu știa ce fac, eu aveam preocupările mele. Era îngrijorată doar cand am rămas repetent un an în liceu.

Eram și îndrăgostit, o dragoste neîmpărtășită… atunci mama m-a lovit prima dată, m-a bătut cu cureaua. Ei râdeam, desigur, câci nu mai avea vreo autoritate asupra mea.

Profesorii îmi dăduseră multe șanse să trec clasa dar eu mă opuneam. Ca în cartea lui Yann Martel, cei care suferă o pierdere merg cu spatele la lume. În clasa a zecea m-am întors cu spatele. Protestam. Pierdusem copilăria și privilegiile, era nedrept. Am mers cu spatele un an, şi am repetat clasa.

Am început să nu o mai suport pe mama
Am început să am o viață duală, schizofrenică. Mama se temea să n-o părăsesc, de când am avut prima iubită. Îmi ponegrea prietena, ca să mă despart de ea.

⬇Citește articolul pe pagina următoare⬇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *