Șefa de secție îi ia apărarea patronului care își face angajații români „animale împuțite”

După ce un filmuleț care arată cum un patron străin al unei firme de confecții din Ploiești își înjură și jignește angajații care își cer salariile la timp a devenit viral pe internet, reprezentanții ziarului Adevărul i-au luat un interviu șefei de secție din fabrică, care îi ia deschis apărarea patronului.
Maria Toth, şefa de secţie în cadrul fabricii de la Păuleşti a precizat că scena filmată pe ascuns de angajaţi şi distribuită ulterior pe o reţea de socializare, ar fi avut loc în acest an, undeva în luna iunie. Atunci a fost organizată o şedinţă cu tot personalul pentru ca patronul să anunţe că salariile sunt pregătite şi că urmează să fie plătite.

Mai mult, femeia susţine că nu consideră că patronul a avut un comportament abuziv, iar faptul că şi-a numit angajaţii “ţărani” nu reprezintă o umilinţă, ba din contră oamenii ar fi trebuit să fie mândri.

Toth a adăugat că nu cunoaşte limba engleză, nici măcar expresiile uzuale şi că nu şi-a dat seama că patronul societăţii şi-a înjurat angajatele. “S-a întâmplat pentru că s-a întârziat plata salariilor cu o oră, o oră şi jumătate. Am făcut şedinţă şi am întrebat oamenii, frumos, dacă aşteptăm să luăm salariile o oră sau îi luăm mâinie (…)

Nu s-a filmat tot. În primul rând atitudinea agresivă a fost a angajaţilor, nu a tuturor, în momentul în care unii dintre ei au scos nişte sunete foarte urâte, nu civilizate, pe care nu pot să le reproduce” a declarat şefa de secţie. Vezi mai jos interviul dat de aceasta:

Reprezentanţii conducerii fabricii de confecţii susţin că nu au văzut nimic jignitor în atitudinea patronului
Vă reamintim că ieri un filmuleţ postat pe Facebook surprinde momentul în care angajatele firmei sunt batjocurite pe un ton ridicat de patronul societăţii. „Încercaţi să nu veniţi cu replici pentru că nu vrea să le mai asculte” Alături de respectivul patron, de origine engleză, în aceeaşi filmare apare şi o femeie care are rolul de a traduce cuvintele pe care bărbatul le rosteşte. Într-una dintre intervenţiile sale, aceasta le spune muncitoarelor să nu comenteze cu privire la faptul că salariile le vor fi întârziate.

„Încercaţi să nu veniţi cu replici pentru că nu mai este dispus să le mai asculte. Aveţi două opţiuni: ori la 4.10 plecăm acasă fără salarii, ori aşteptăm până cel târziu ora 06.00, dar veţi lua salariile”.

Aceste cuvinte creează rumoare în încăpere, motiv pentru care angajatele încep să-şi ceară drepturile. În momentul în care bărbatul aude vocile femeilor, acesta îşi iese pur şi simplu din minţi şi începe să le înjure în limba engleză. Printre altele le spune: „M-am săturat până peste cap de voi, sunteţi nişte animale împuţite!”.

Vezi mai jos filmulețul:

Un nou contract de muncă, aprobat de Guvern. Ce avantaje vor avea angajatii

Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege privind munca la distanţă care permite angajatului să îşi desfăşoare activitatea acasă, prin intermediul internetului şi al telefonului, iar angajatorul economiseşte în acest fel bani care ar fi altfel cheltuiţi cu fonduri administrative.
„Introducem un nou contract de muncă – tele-munca. Este foarte apreciat, în special în ţările foarte dezvoltate şi cel mai mult în Japonia. În acest tip de contract se permite angajatului să lucreze dintr-o locaţie pe care şi-o alege singur sau chiar de acasă, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Contractul este avantajos pentru ambele părţi. Pentru angajator se reduc costurile administrative cu chiria, utilităţile, carburanţii şi parcul auto, iar angajatul reduce costul de deplasare la serviciu şi îşi îmbunătăţeşte echilibrul între viaţa personală şi profesională”, a declarat, la începutul şedinţei Executivului, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit proiectului de lege, o activitate care ar putea fi efectuată în cadrul locului de muncă organizat de angajator va putea fi desfăşurată de către salariat şi la distanţă de această locaţie, în mod regulat şi voluntar, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, informează Executivul.

Desfăşurarea activităţii în regim de tele-muncă de către salariat va avea loc cel puţin o zi pe lună şi se poate extinde pe toată perioada de lucru.

Salariatul îşi poate exprima acordul cu această formă de organizare a muncii prin semnarea contractului individual de muncă sau a unui act adiţional, după caz.

„Reglementarea tele-muncii va conduce la flexibilizarea şi adaptarea relaţiilor de muncă la realităţile socio-economice actuale, în raport cu evoluţia dinamică a pieţei muncii, şi va oferi avantaje atât salariatului, cât şi angajatorului. Concret, pentru angajator, se vor reduce costurile cu închirierea spaţiilor, utilităţile, consumul de carburant şi parcul auto. În ceea ce-l priveşte pe salariat, acesta va elimina consumul de bani şi de timp cu deplasarea de la şi până la sediul angajatorului, va avea libertatea alegerii locului de muncă şi valorificării timpului de lucru, optimizându-şi, astfel, raportul între viaţa profesională şi cea personală” precizează sursa citată.

Nu în ultimul rând, prin introducerea acestei noi forme de organizare a muncii şi îndeplinire a sarcinilor, vor creşte şansele persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii.

Proiectul de act normativ urmează să fie trimis Parlamentului, spre a fi supus dezbaterii şi adoptării.

Sursa: Digi24.ro

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *