Priviti cum se moare intr-un spital din Romania! Moare, moare! Imagini dramatice surprinse pe holul unui spital

Un episod dramatic (din câte altele ca el!) consumat cu foarte puțin timp în urmă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Pitești, acolo unde – de foarte mulți ani – timpul de așteptare pentru triaj este unul înfiorător de lung.

Argeșenii au reclamat de mii de ori că așteaptă cu orele până să-i bage cineva în seamă, nu puține fiind cazurile în care starea generală a oamenilor s-a înrăutățit drastic în orele de așteptare. În partea cealaltă a ușilor, cadrele medicale explică de fiecare dată că altfel nu se poate face, întrucât capacitatea secției de primiri urgențe, personalul existent și posibilitatea de tratare atât permit, iar acestor date concrete li se mai adaugă și prostul obicei al unor cetăteni de a se prezenta la Urgență cu afecțiuni care țin de competența unui medic de familie!

Potrivit sursata.ro, episodul surpins in filmarea de mai jos, ilustrează însă cazul unei femei în etate care (după ce asistenta respinsese rugămințile familiei de a o băga mai repede în sală recomandându-le să … îi dea niște apă și țipând să cheme ei doctorul) leșină pur și simplu în holul spitalului, fiind purtată pe brațe de însoțitori către Urgență în urletele oamenilor din jur: Moare, dom’ne, moare!

Pe de alta parte asistentele se scuza spunad ca trăiesc într-un mediu stresant si de-abia fac fata solicitărilor. Iata un comentariu postat pe marginea clipului video de mai jos.

” Lucrez intr-o unitate de primiri urgente. In medie sunt consultati intr.o garda cca 100 pacienti ..vazuti toti de un singur medic +2 asistente. 80-100 de pacienti in 12 h .Da..intradevar ,te decompensezi,esti extenuat.. Insa eu una nu ma cert cu pacientii..Le explic clar de ce au de asteptat.

Urgenta e invadata de cazuri care ne consuma energia ..rabdarea si resursele materiale: diaree de 5 zile (netratata-nevăzuta de medic de familie), durere de cap de 3 saptamani.. nu a luat tablete..ca nu a stiut ce sa ia ! Durere in gat (a baut ceva cu gheata ) dureri de burta (a mancat prea mult pepene) ..dureri in piept cu radiere in spate( a fost la strand si a intrat incalzit in apă-nevralgie intercostala) tentativa de suicid – a baut 10 aspirine..sau 20 algocalmine …durere de umar fara trauma…de 1 luna ( nu a fost la medicul de familie).

Apoi vin altii si spun : eu plătesc asigurare si vreau sa imi faceti toate analizele si CT si tot ce trebuie..dar de ambulatoriu nu a auzit ! Etc ..etc..etc…printre toate astea vin și cazuri grave..Stop cardio respirator ..infarct..disectie de aorta ..hemoragii digestive ..accidente …care pentru evaluare..analize ..tratament ..supraveghere necesita in medie 1h-12 h !!!
Va invit sa staționați 12 h intr-o secție de urgenta ..sa vedeti ce inseamna sa lucrezi cu omul …cu omul bolnav ! 

Atitudinea noastra va deranjeaza…dar lipsa de informare si dezinteresul pentru preventie..nu va deranjeaza? 

Am studiat 4 ani la facultate despre medicina..voi pleca din nou..acolo unde am fost respectata si apreciata…si toate cadrele medicale bine pregătite vor cauta un loc de munca respectat si organizat ! 

Aici ne înjurați si blamati..apoi daca e sa ajungeti intr-o unitate de urgenta …sa vedeti cum decurg lucrurile ne plangeti de mila si va mirati cum rezistam.

A gresit adoptand aceasta metoda de exprimare ! Regretabil ! Sper sa isi revizuiasca comportamentul si sa isi ceara un concediu..” a ținut sa completeze o doamna ce lucrează in sistemul medical din Romania.

Situație incredibilă în Dej. Peste 300 de cazuri de râie în comunitatea de romi a municipiului

În timp ce la nivel de UE, scabia(râia) a fost eradicată, într-un județ din România anului 2017, sunt peste 300 de cazuri. E un focar de infecție din cauza condițiilor grele în care trăiesc oamenii: nu este apă, canalizare, oamenii își fac nevoile în natură.

Coordonatorul zonal al Partidei Romilor Dej, Calistenius Trancă, în ședința de vineri, 11 august, a Colegiului Prefectural Cluj, a acuzat autoritățile că ignoră problema și că:” Îi tratăm pe oameni de scabie, dar nu s-a dat unguent pe bază de sulf, Primăria Dej nu a dat banii, 2.000 de lei pentru această acțiune, toată lumea ne promite, primarul ne ignoră, suntem mințiți într-una. Am făcut sezizare la DSP Cluj”.

Drept răspuns la cele spuse de domnul Trancă, viceprimarul Dejului, Teodora Muncelean, a declarat că situația nu poate fi rezolvată cu banii alocați de Primărie în acest sens și că este nevoie de un proiect cu finanțare europeană, care va fi semnat în zilele următoare.
Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu-Goia a arătat că:”S-a luat legătura cu conducerea Primăriei Dej, cu medicii de familie și cu Spitalul Municipal Dej, dar tratamentul scabiei, care este asigurat, trebuie însoțit de igienă individuală, de spălare, de aplicarea unguentului, de spălare din nou, apoi trebuie luată lenjeria de corp a tuturor membrilor familiei și trebuie făcută o dezinsecție, altfel degeaba tratăm o persoană.

Dar cei din comunitatea de romi din Dej nu au sursă de apă. S-a încercat asigurarea într-un internat de școală a acțiunii de spălare a membrilor comunității și a hainelor celor care au condiții precare. Nimeni nu le închide ușa în nas”.
„Voi insista să se rezolve această situație cât mai repede posibil, a spus prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș și le-a cerut celor responsabili de situație să o trateze ca pe o prioritate zero.

SCABIA este o infecție a pielii care se caracterizează prin mâncărime excesivă, aproape insuportabilă. Aceasta se mai numește și RÂIE în limbaj popular și este o boală contagioasă ce se transmite cu ușurință, prin contact, de la o persoană infectată la alte persoane.
Simptomele scabiei sunt: piele uscată, prurit sever, înroșire a pielii, mici bășicuțe, erupții cutanate.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *