“Noi nu deservim orice gunoi”

„Dragule meu bărbat… Fiind de mai mult timp singură, comunicând cu diverși bărbați, în majoritatea cazurilor m-am simțit plictisită. Asta în cele mai bune cazuri. Pentru că în restul situațiilor, pur și simplu, îmi era greață de cât sunt de previzibili și asemănători bărbații.

Ei chiar cred că, ajungând la 40 de ani, eu nu am auzit propuneri de sex? Eu chiar nu înțeleg, cum poți fi atât de încrezut, că această propunere extrem de atractivă poate veni din partea unui bărbat deloc atractiv?

După o anumită vârstă, femeia a auzit această propunere în toate variantele ei posibile. Mai mult ca atât, ea deja știe cum vor decurge toate etapele acestei relații: când bărbatul va apărea, când va dispărea, când va reveni iarăși peste câteva săptămâni sau luni etc.

Scenariul este cunoscut dinainte. Dragule, tu înțelegi că asta plictisește? Cafenea, restaurant… Invită-mă să jucăm biliard sau la o expoziție de pisici. Eu înțeleg încotro totul se îndreaptă, dar fă ca aceasta să-mi prezinte interes. Arată-mi din prima minută că eu am vreo importanță și deja nu va mai fi așa plictisitor. Iar tu vei avea șansa să devii unic.

Ca și psiholog eu înțeleg că instinctele domină. Însă în unele cazuri aceste instincte animalice nici nu sunt atinse de cultură și civilizație.

Dragule bărbat, încetează să-ți mai consideri „dotația” drept bijuterie și să crezi că o femeie este preocupată doar de dimensiunea ei. Dacă vrei într-adevăr să afli ce m-ar atrage la tine, îți spun: mintea, mintea dragul meu.

Pe mine mult mai mult mă preocupă ce vom discuta noi înainte și după ceea spre ce tinzi tu. Mă interesează ce ai obținut în viață, dacă am temei să te respect sau chiar să te admir. Și dacă vrei să mă uimești, fă-o cu o atitudine omenească. Eu înțeleg, că primul tău impuls a fost să mă vrei.

Dar tu ai creier, conectează-l și vezi în mine mai întâi un om. Dă dovadă de puțină delicatețe. Eu am trecut peste multe. Eu aș putea să fiu o sursă de putere și inspirație pentru tine. Trebuie să fii suficient de deștept ca să le poți obține.

Pur și simplu mergi un pic mai departe, decât ți-ar trebui ca să te urinezi. În viața mea până la tine au fost multe. Unicul lucru ce a fost în deficit a fost dragostea. Chiar dacă tu o vei repeta, ea oricum va fi deosebită. Iubirea nu poate fi banală. Restul propunerilor eu le-am mai primit.”

Sursa

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *