N-ai mai văzut-o de 11 ani! Ce schimbată este acum Mona Muscă

Așa arăta Mona Muscă în 2006, atunci când a fost obligată să iasă din politică

Mona Muscă este complet schimbată. Are 68 de ani și dacă o vezi pe stradă ai impresia că este o simplă pensionară. Și este normal să fie așa! N-ai mai văzut-o de 11 ani, de când a decis să iasă din viața politică.

A fost un membru marcat al PNL și a ocupat mai multe funcții importante de-a lungul celor 11 ani cât a fost pe scena politică din România. A fost deputat, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, dar și ministru al Culturii.

Se bucura de încrederea românilor

Devenise o figură emblematică, astfel că românii își puseseră toată încrederea în ea. Mereu cu zâmbetul pe buze, a ajuns la sufletele noastre.

Într-un sondaj realizat în 2005, Mona Muscă și Traian Băsescu împărțeau locul întâi în preferințele românilor, deputatul liberal bucurându-se de o foarte bună încredere din partea a 47% dintre respondenți.

În 2006 a fost dată afară din PNL

La doar un an distanță, a venit și decăderea. Pe 8 august 2006, Lavinia Șandru a declarat public că Mona Muscă a colaborat cu Securitatea și că dosarul ei a ajuns pe masa CNSAS.

Biroul Permanent Central al PNL a decis pe 14 august 2006, fără să aștepte verdictul CNSAS, să-i retragă sprijinul politic și, o lună mai târziu, pe 2 septembrie, a fost dată afară din partid.

Inițial, ea a susținut că nu a făcut ”nici măcar o secundă” poliție politică, pentru ca apoi să recunoască faptul că, în 1977, la Timișoara, a semnat, ca profesor, un angajament cu Securitatea, care viza oferirea de informații necesare siguranței studenților străini.

Băsescu, vinovat pentru soarta deputatului?

⬇Citește articolul pe pagina următoare⬇

1 of 3 Următorul