Leacurile miraculoase cu aloe vera,planta minune!

43

 646x404-3

Leacurile miraculoase pe care planta de aloe ni le oferă sunt cunoscute din timpuri imemoriale, de civilizațiile vechi. Studiile clinice realizate recent nu au făcut decât să confirme eficiența frunzelor de aloe vera în tratamentul celei mai necruțătoare boli: cancerul.

Planta aloe vera nu trebuie să lipsească din nici o casă.

Ingrediente

• 1,5 kg de frunze mari de aloe (planta trebuie să aibă peste 3 ani)
• 1, 5 litri de vin roșu de țară
• 2 kg de miere de albine

 

Preparare

Pentru prepararea acestei rețete, aveți nevoie de 1 borcan de sticlă de 5 litri. Frunzele de aloe tăiate bucăți se dau prin blender, iar preparatul rezultat se pune în borcan. Se adaugă mierea și vinul, și se amestecă bine toate ingredientele. Borcanul se închide cu capac, și se lasă să stea la loc întunecos timp de 5 zile.

Administrare

În prima săptămână, se ia câte 1 linguriță de preparat, de 3 ori pe zi, cu 2 ore înainte de mase. În următoarele săptămâni, se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese. Tratamentul durează 3-4 săptămâni, și se poate relua din 3 în 3 luni.

Cum funcționează

Din momentul în care diagnosticul de cancer este sigur, cel mai bun lucru este încercarea unui tratament cu aloe vera. Planta s-a dovedit utilă în tratamentul pacienților cu cancer la care chimioterapia nu dă rezultate. Dacă la cei mai mulți bolnavi de cancer efectele secundare ale chimioterapiei și radioterapiei sunt mult prea toxice pentru a supraviețui, planta aloe vera acționează ca un agent antioxidant, imunostimulator și calmant.

Tratamentul cu frunze de aloe vera are capacitatea de a stopa și preveni cancerul, în special prin efectul de sugrumare a celulelor care provoacă tumora. Planta este un detoxifiant puternic, care împiedică răspândirea celulelor bolnave și previne infecțiile.

Descriere

Aloe Vera creşte în zonele cu climă blândă, unde temperaturile nu coboară pentru mult timp sub 0 grade şi poate fi recunoscută după frunzele cărnoase, în fomă de lance, care cresc direct din pământ, cu marginile în formă de dinte de fierăstrău.

În scopuri teraputice se folosesc atât seva cât şi gelul frunzelor de aloe vera, însă trebuie îndeplinită o condiţie esenţială, şi anume: frunzele se culeg abia când planta împlineşte 2-3 ani. Seva se scurge când se taie frunza, iar gelul provine din celulele bogate în mucilagiu din miezul frunzei.

Aloe Vera – Compoziţie

Aloe conţine un complex de substanţe benefice, printre care aloina şi gelul de aloe. Aloina este un lichid galben-lăptos, situat imediat sub coaja frunzei şi care este folosit de mii de ani ca laxativ, sub formă de prafuri sau ca atare.

Gelul de aloe are proprietăţi antiinflamatorii, detoxifiante şi de stimulare a colagenului, fiind ideal în tratamentele cosmetice de întreţinere a pielii.

Aloe Vera – Indicaţii terapeutice

Eczeme, ten uscat, dermatite, ulceraţii, psoriazis, arsuri solare, acnee, fisuri anale, hemoroizi, reumatism, poliartrita reumatoidă, constipaţie, diabet, hipo şi hiperglicemie, hiperaciditate, gastrită, hepatita A, B,C, rinite alergice, cistită, candida, herpes, oboseală, epuizare, insomnii. cataractă, urcior, glaucom.

Administrare:

Uz intern:

Gelurile de aloe sunt obţinute prin presarea frunzelor proaspete, sucul translucid şi sălciu extras din partea cărnoasă fiind conservat apoi prin pasteurizare sau prin adăugarea de conservanţi. De regulă, se iau câte 50 ml de gel, pe stomacul gol, de două ori pe zi, pentru a îmbunătăţi digestia, pentru a preveni şi combate candidoza şi alte infecţii cu fungi, pentru tratarea hiperacidităţii şi a colitei, a sindromului colonului iritabil.

Sucul de aloe se consumă timp de 7 zile, câte 1 linguriţă de 3 ori/zi, înainte de masă, apoi, 2 săptămâni câte 1 lingură de 3 ori/zi, pentru a activa şi stimula fluxul sanguin şi limfatic, funcţiile rinichilor, ale ficatului şi ale vezicii biliare, reglează sistemul imunitar şi tractul digestiv, ameliorează durerile reumatismale, îmbunătăţeşte statusul psihic şi condiţia fizică.

Sucul de Aloe Vera poate fi procurat în farmacii, dar poate fi preparat şi acasă, cu condiţia să respectăm colectarea şi prepararea corectă a acestei plante.

Se recomandă frunzele mature, cele mai de jos, care se dau prin tocător pentru a obţine sucul de aloe.
Pentru a păstra sucul de Aloe Vera un timp mai îndelungat este necesar să fie conservat cu ajutorul spirtului medicinal, în proporţie de 8:2 şi se se păstrează în frigider, la o temperatură nu mai mare de 15 grade.

Uz extern:

Gelul de aloe vera este indicat pentru îngrijirea pielii şi în cazul durerilor articulare şi de tip reumatic şi poate fi folosit ca “prim ajutor” în arsuri şi diverse leziuni, datorită efectelului dezinfectant, hemostatic şi accelerator al procesului de cicatrizare. Se mai poate folosi şi sub forma de praf, compresă, tinctură, cremă, cataplasmă etc.

Aloe Vera – Precauţii şi contraindicaţii

Aloe vera este contraindicată:

– copiilor mici

– femeilor însărcinate sau care alăptează (poate provoca malformaţii copilului sau chiar avort spontan)

– în afectiuni ale rinichilor sau ficatului

Administrată intern o perioadă mai lungă de timp aloe vera poate provoca crize de colită.

Aloe Vera – În cosmetică

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, antifungice, vindecătoare şi de răcorire a zonei pe care este aplicată, aloe vera este foarte utilă în tratarea pielii şi a problemelor acesteia.

Astfel, sub formă de creme, loţiuni, geluri, aceasta poate calma durerile provocate de muşcăturile de insecte, ameliorează acneea şi arsurile cauzate de expunerea excesivă la soare, atenuzează ridurile, vindecă rapid tăieturile mici şi zgârieturile, grăbind procesul de regenerare a pielii.


DISTRIBUIȚI