Larisa, în vârstă de 14 ani, s-a simțit părăsită și trădată de părinții care muncesc din zori și până seara. Tot mai singură, eleva și-a creat, pe nesimțite, un univers propriu, fără prea multe legături cu ”exteriorul” de care s-a îndepărtat pas cu pas. Ce a făcut fata mai departe te va oripila de-a dreptul :(

Copiii românilor sunt tot mai depresivi. Unii amenință că fug de acasă, alții încearcă să se sinucidă

”Mă uit în oglindă și nu văd decât o dezamăgire! Mă gândesc să mă sinucid!”, este concluzia tristă, ba chiar disperată, la care a ajuns o adolescentă în vârstă de 14 ani. Din păcate, eleva – care a devenit pacienta unui psihiatru -, este doar unul dintre sutele de copii români care, pe parcursul unei singure luni, a cerut ajutor specialiștilor de la Asociația ”Telefonul Copilului”. Statisticile demonstrează un fapt îngrijorător: copiii românilor sunt tot mai depresivi.

Pe parcursul unei singure luni, aproape 400 de adolescenți și-au descărcat sufletul specialiștilor de la Asociația ”Telefonul Copilului” (116.111). Sute de povești triste, desenate în tușe disperate, în care personajele principale negative îmbracă hainele părinților sau ale unor apropiați despre care tinerii spun că i-ar teroriza sau că i-ar fi abandonat cu indiferență într-o viață ternă. Sute de copii aflați nu numai într-o adâncă depresie, ci și în fața unor decizii extreme prin luarea cărora vor să atragă în vreun fel atenția asupra necazurilor care, zic ei, i-au copleșit. Unii vorbesc de fuga de acasă ca despre o evadare din viață, alții sunt gata să renunțe la tot, chiar și la propria existență, pentru a nu se mai afla în ”linia” întâi a problemelor cărora nu le găsesc rezolvare.

Din cauza depresiei, Larisa a vrut să se sinucidă cu medicamente
Larisa este unul dintre acești copii pentru care viața pare să nu mai aibă nici un sens. Fata în vârstă de 14 ani s-a simțit părăsită și trădată de părinții care muncesc din zori și până seara. Tot mai singură, eleva și-a creat, pe nesimțite, un univers propriu, fără prea multe legături cu ”exteriorul” de care s-a îndepărtat pas cu pas.

” Am 14 ani și am o problemă…cu mine. Sunt o dezamăgire pentru mine și pentru părinții mei. Mă uit în oglindă și nu văd decât dezamăgire! Mă simt slabă, neputincioasă, iar între sufletul și trupul meu se dă o luptă…o luptă în care nu cred că mai rezist. Mă gândesc să mă sinucid…și-așa viața mea este lipsită de sens. Am fost cu părinții la psihiatru pentru că am luat o supradoză de medicamente. Înainte, îi vedeam (n.r. pe părinți) câteodată, seara și dimineața, dar și în concediile lor. Acum mă simt urmărită de ei, trebuie să știe tot ce fac, de teamă să nu mai încerc ceva, să nu încerc din nou să-mi iau viața”, le-a spus copila căzută în depresie specialiștilor de la Asociația ”Telefonul Copilului”.

Fetele adolescente sunt cele mai depresive
În spatele statisticilor seci stau adevăruri crude: copiii românilor sunt tot mai depresivi. Specialiștii au constatat că numărul cazurilor în care elevii și adolescenții care au cerut consiliere psihologică și juridică a crescut, comparativ cu luna decembrie a anului 2015, cu peste 21 la sută. Cele mai multe situații au fost sesizate de fete (56,49%), în special cele cu vârste cuprinse intre 13 – 15 ani (35,13%) și 16 – 18 ani (31,08%). Și numărul cazurilor în care adolescenții amenință că vor fugi de acasă este în creștere cu aproape 21%. ( în decembrie 2016 -75 de cazuri, iar în decembrie 2015 62 de situații).

Dacă ți-a plăcut articolul, DISTRIBUIE și pentru prietenii tăi!

Un LIKE paginii noastre ar fi minunat. Mulțumim!