Loading...

Iubitul meu m-a acuzat că mă iubesc mai mult pe mine. Mie așa mi se pare normal…

Publicitate

Chiar dacă sunt parte dintr-un cuplu, nu uit să mă iubesc întâi pe mine. Iubitul meu nu a apreciat prea mult acest lucru. Dar este problema lui.

Am 35 de ani, iar până la această vârstă am învățat cât de important este să te iubești tu pe tineîn primul rând.

Publicitate

Pentru mine, acest lucru înseamnă să știu care îmi sunt nevoile, să nu renunț ușor la ceea ce îmi doresc și să îmi păstrez independența în cuplu, oricât de îndrăgostită aș fi. Și consider că cine mă va iubi, mă va iubi și pentru aceste lucruri.

Nu îmi plac relațiile dependente. Nu cred că „femeia trebuie să asculte de bărbat”. Și evit pe cât posibil stereotipiile culturale legate de gen: femeia are grijă de casă, bărbatul aduce bani.

Publicitate

Muncesc, câștig destul de bine și îmi asum parte din cheltuieli. Iar în privința casei, dacă tot locuim amândoi acolo, fiecare poate avea sarcinile lui.

Nu pun iubitul să gătească dacă nu se pricepe (deși niște cartofi cred că oricine poate prăji!), dar nici să nu mă sune să mă întrebe ce să mănânce când îi e foame, iar eu nu sunt acasă. E prea mult.

Pe Silviu l-am cunoscut în urmă cu un an și după șase luni ne-am mutat împreună. Atunci a început și declinul. Poate am făcut acest pas prea curând. Pe de altă parte, consider că e mai bine că am descoperit curând că nu ne potrivim.

Eu sunt o fire mai independentă. Asta nu înseamnă că îmi ignor iubitul sau nu sunt capabilă de compromisuri. Dar nu de cele nesănătoase care presupun să renunț eu la lucrurile care îmi fac plăcere sau pe care mi le doresc.

Pe scurt, eu luam lecții de tango și de pictură. Silviu nu a vrut să mă însoțească și mi s-a părut firesc să nu insist.

Nu trebuie să avem aceleași pasiuni. Dar faptul că eu mi le urmam a început să devină o prolemă.

La fel și faptul că mă vedeam „prea des” cu prietenele. Uneori, veneau și partenerii noștri, iar alteori eram doar noi, fetele.

Am considerat firesc să port anumite discuții cu el încă de la început, când au apărut aceste probleme.

Publicitate

⬇Citește articolul pe pagina următoare⬇

Publicitate
x

Check Also

Sărbătoare mare pe 10 ianuarie. Mii de români își vor serba ziua numelui

Credincioșii ortodocși au parte de un număr mare de sărbători în luna ianuarie. Pe data ...