În urmă cu doi ani, Maria a născut o fetiţă. Bebelușul a murit imediat. Acum a dat naștere unui băiețel. La scurt timp, a murit și acesta. Doamne, biata femeie e distrusă de durere. Șocant ce s-a întâmplat cu pruncii, detalii sfâșietoare:

Durere sfârșietoare pentru o femeie din Vrancea care a pierdut doi bebeluși, asistată de același medic. Tânăra şi-a pierdut cel de-al doilea copil care trăia atunci când a venit pe lume. În urmă cu doi ani a tecut prin aceleași clipe cumplite la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Coincidență a făcut ca, de fiecare dadtă, să fie asistată de același medic.

În urmă cu doi ani, Maria Mirabela Alexe din comuna Silhea a născut o fetiţă. Bebelușul, născut la șase zile după termen, a murit imediat, după ce medicii au constatat că avea lichid la plămâni, relatează Vrancea24.ro.

„Mi-a spus că fetița avea plămânii plini de lichidul verde, eu fiind peste termen cu fetița. Am născut după termen la șase zile.”, a povestit Maria Mirabela Alexe, mama care trăiește din nou o dramă.
Femeia a dat vina atunci pe medici despre care susține c-ar fi neglijat-o. Mai mult, a încercat să afle mai multe răspunsuri depsre moartea bebelușului, însă nimeni nu a ajutat-o.

„Le-am spus că mi s-a rupt apa și dânsul (doctorul) îmi spunea că am doar o membrană fisurată când eu eram udă (…) „Nimeni nu-mi spunea nimic. Se acopereau unul pe celălalt”, a mărturisit Maria Mirabela.
În luna mai 2016, tânăra a rămas din nou însărcinată și a monitorizat atent evoluția sarcinii și starea de sănătate a pruncului. Medicii i-au dat asigurări că totul va fi bine pentru că sarcina a decurs normal. Ziua de 7 martie avea să fie una tristă pentru părinții greu încercați de soartă.

A pierdut doi bebeluși, asistată de același medic la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Focșani

Maria a născut un băiețel de 2,7 kilograme. A plâns de fericire când a văzut bebelușul în brațele asistenelor. La scurt timp, pruncul a început însă să se simtă rău.

„Când l-au luat și au început să-l curețe, copilul a început să se înmoaie. Am întrebat dacă totul este ok și mi-au spus că e bine. (…) La jumătate de oră, a venit doamna neonatolog să-mi spună că bebelușul trebuia să plece la Iași sau la București”, a spus femeia.

Medicii i-au spus lăuzei că bebelușul trebuie transferat la o altă clinică pentru că situația îi depășește. În câteva ore, micuțul s-a stins, iar mama a aflat despre tragedie după câteva ore.

„Copilul nu respira bine. Absolut nimeni nu a venit la mine să-mi spună că copilul tău nu mai este. (…) Mi-au spus că copilul meu a decedat pentru că nu se putea oxigena bine”, a povestit Maria Mirabela, cu lacrimi în ochi.

Potrivit certificatului constatator al decesului, bebelușul a murit din cauza insuficienței din mai multe cauze: cardio-respiratorie acută, hemoragie pulmonară, boală hemoragică a nou-născutului, detresă respiratorie neonatală.

„Întrebând de unde sânge pe plămân, aici probabil e o greșeală făcută de cei care l-au aspirat, l-au curățat. Nu l-au curățat cum trebuia și de aici și problema lui cu respirația, pentru că respira greu”, a spus tatăl băiețelului care s-a stins din viață, la câteva ore după naștere.

Femeia îi acuză pe medici de malpraxis. Susține că de fiecare dată s-a spus că evoluția sarcinii este bună, iar copilul nu are nicio problemă. Părinții vor să depună o plângere la Colegiul Medicilor împotriva doctorului care a asistat-o la naștere.

Asistenta medicală a venit la ea la coafor să se tundă. Femeia era atât de epuizată că nici nu se schimbase de uniformă. Din cauza extenuării, a adormit pe canapea cât aștepta să-i vină rândul. Gestul făcut de coafeză este uluitor. Nici acum nu mi s-au oprit lacrimile

Noi ca oameni nu ne luăm puțin din timpul nostru prețios să ne oprim câteva secunde din ce facem și să apreciem munca altora și efortul lor nemăsurat în ceea ce fac, mai ales al cadrelor medicale: doctori și asistentele medicale.

Acești oameni au rareori timp pentru ei înșiși, iar când au în mod cert îi apreciază pe aceia care le arată că le sunt recunoscători pentru munca lor în salvarea vieților.

Ashley Bolling este una dintre acele persoane, este coafeză și a avut modalitatea ei unică de a-și arăta recunoștința față de munca prestată de asistentele medicale zilnic.

O clientă de-a ei a venit să se tundă, direct cu uniforma de asistentă pe ea, și cât a așteptat să-i vină rândul aceasta a adormit. În timp ce alți stiliști ar fi reacționat, poate, urât în această situație, Ashley a înțeles imediat situația asistentei iar reacția ei o să-ți topească inima.

Când a văzut-o pe biata femeie căzută de oboseală în puținul ei timp liber, Ashley i-a rezemat capul de stomacul ei ca să aibă un sprijin și a continuat să-i aranjeze părul.

Femeia a vrut să arate astfel un exemplu de cum ar trebui să ne comportăm cu oamenii care se luptă zilnic să ne țină sănătoși și să îi înelegem în momente de genul acesta, ajutându-i cum putem, prin gesturi simple dar care arată empatie.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *