Imaginea dintr-un spital care a starnit un val de revolta pe internet. “Acest baiat doarme de doua ore pe bancuta, asteptand sa fie consultat”

Femeia mărturiseşte că nu doar ea a fost victimă a umilinţelor în sala de aşteptare venite atât din partea personalului medical, dar mai ales din partea celorlaţi pacienţi care îşi pierduseră şi răbdarea şi calmul de la cât au aşteptat. ,,Era o femeie cu un nou-născut înaintea mea. I-am spus să intre. Adulţii de la coadă nu au lăsat-o.

M-am impus eu, să o lase pe ea să intre. Iese scandal mare. Iese doctoriţa, cere linişte. Vine gardianul. De ce vă certaţi? Nu lasă mama cu copil de o lună să intre. Gardianul spune clar că femeia trebuie să intre şi că au prioritate copiii”.

După aceea, oameniii din încăpere îi fac semn Nonei Şerbănescu să se uite la pacientul care are ochiul scos.

,,Îl văzusem şi eu încă de la ora 12:10, dar le spun că ar fi trebuit ca respectivul să intre demult. Păi nu, că nu-l lăsaseră nici pe el. Le citesc ce scrie pe uşa cabinetului, că urgenţele (şi se specifică acolo ce sunt urgenţe şi ce nu) intră în maximum 10 minute. De ce nu a intrat? Dânsul e o urgenţă, restul toţi nu sunteţi!!! Păi nu, să îi vină rândul! Vine răspunsul prompt din sală. Dacă el cu ochiul scos poate să aştepte şi nu face scandal aşa ca mine, să o facă şi copiii că nu mor! Doctoriţa iese iar să ne certe că facem gălăgie la uşa ei”, a mai povestit mama lui Serafim.

Cei doi au reuşit să intre într-un final la medic, însă doar pentru a li se confirma un diagnostic pe care îl ştiau deja. Doctorul le spune că băieţelul nu poate să facă operaţia de care are nevoie pentru a scăpa de chistul de la ochi din cauză că nu sunt medici, aceştia fiind în vacanţa dată guvernanţi de ,,Sfânta Maria”. Poveşti cutremărătoare precum cea a Nonei Şerbănescu şi a băieţului ei se regăsesc la tot pasul în spitalele din România. La finalul săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean din Piteşti o bătrână bolnavă şi-a aşteptat rândul la consultaţie până a leşinat. În momentul în care i s-a făcut rău, rudele au cerut ajutorul unei asistente, însă cadrul medical le-a întors spatele. Conducerea Spitalului Judeţean Piteşti spune că asistenta de la triaj va răspunde pentru atitudinea ei, în faţa unei comisii de etică.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *