,,Eu și soțul meu nu puteam face copii și ne-am dus pentru tratament la medic. După câteva analize de simple ne-a spus ceva care ne-a făcut să ne fie scârbă. Nu știam ce făcusem până atunci” Vestea i-a lovit ca un trăsnet, iar acum nu știu ce să facă

Un medic dintr-o clinică de fertilitate din Mississippi a avut și el parte de un șoc atunci când a descoperit ce era în neregulă cu un cuplu care venise la el pentru că nu puteau avea copii, el a fost nevoit să le dea o veste foarte proastă.

Cei doi veniseră la clinică fiindcă doreau să conceapă un copil și voiau mai multe informații despre procesul de fertilizare in vitro. Medicul le-a făcut analize detaliate de sânge, printre care și câteva teste ADN de rutină, dar nu se aștepta să descopere așa ceva.

Rezultatele arătau că cei doi, cărora nu le-au fost făcute publice identitățile, erau gemeni biologici. La început doctorul credea că există doar o legătură de rudenie, probabil veri de gradul I. IAtă ce a declarat chiar el: ,,Însă când am privit mostrele de ADN mai de aproape, am observat că erau mult prea multe asemănări. Astfel mi-am dat seama că cei doi sunt gemeni”.

Așa se face că, la următoarea întâlnire, a trebuit să le dea vestea dureroasă. Medicul a povestit: ,,Soțul a spus că multe persoane au remarcat că el și soția au aceeași zi de naștere, că arată la fel, însă totul a fost pus pe seama unei coincidențe”.

Iată care este explicația pentru această cruntă coincidență care le-a distrus viețile: părinții lor biologici muriseră într-un accident, atunci când ei erau mici, dar niciun membru al familiei nu a dorit să îi adopte, de aceea au intrat în grija statului, fiind în cele din urmă adoptați de familii separate. Din cauza unei erori de completare, nicio familie nu a știut că adoptă un micuț care mai are și un frate geamăn.

Cei doi se întâlniseră încă din facultate și au descoperit că au multe lucruri în comun, ceea ce i-a apropiat rapid foarte mult. Acum ei urmează să ia o decizie cu privire la relație.

Așa își duc existența de pe o zi pe alta: se bucură de o bucată de mămăligă ca și când ar mânca cele mai alese bucate! Uite cum au ajuns să trăiască micuții, ți se rupe inima când îi vezi!

Zeci de micuți își duc viața în condiții greu de imaginat. Într-o sărăcie lucie, cum greu ți-a fost dat să vezi în secolul 21, în comuna Glodeanu din Buzău, copiii își duc existența cu greu de pe o zi pe alta.

La doar câțiva kilometri de civilizație, într-un bordei sărman trăiesc uitați de lume doi copilași. Mihai și Cătălin nu știu cum arată jucăriile adevărate, ci se joacă cu rămășițele unui avion de jucărie pe care l-au găsit în curte.

Doar părintele din sat le mai trece din când în când pragul și le aduce câte ceva de mâncare. Aragazul din bordeiul micuților e folosit de părinți mai mult pe post de dulap. Fără căldură, fără curent, fără apa, haine sau pături care să le țină de cald părinții se chinuie din greu să-i facă pe micuți oameni mari.

Puțin mai departe, într-o altă casă, tot din Glodeanu, alte suflete „tipa” după ajutor. Șapte copii, pe jumătate sălbatici, sunt prinși în închisoarea căsuței lor. Cel mai mic dintre frați are doar 6 luni și a fost găsit de părinte „zacand” în propria mizerie, cu muștele roind în jurul lui.

Cele 7 suflete trăiesc din alocație și fără nicio speranță într-un viitor mai bun. Părintele Tudor și-a amintit cu greu clipele în care le-a adus un baton de salam și l-au mușcat cu poftă, trecându-l din mână în mână.

Cu toate că le e greu, copilașii nu uită să spere și să se roage. O fac de fiecare data când se adună în jurul unei mese. Mămăliga e aliment de bază, dar ei se bucură de fiecare înghițitură de parcă ar mânca cele mai alese bucate.

Părintele Marian Tudor și-ar dori să poată construi o cantină socială unde să poată să le dea celor bătuți de soartă o masă caldă pe zi.

O doctoriţă s-a internat ca să nască. În mijlocul travaliului, s-a oprit şi a făcut ASTA: e UIMITOR!

Amanda Hess este un medic obstetrician-ginecolog din SUA care s-a internat, în travaliu, pentru a aduce pe lume cel de-al doilea copil al său. Dar felul în care s-a desfăşurat naşterea e UNIC!

Medicul Amanda Hess se pregătea ca naşterea să îi fie indusă, atunci când a auzit o femeie ţipând, în spital. Imediat, Hess şi-a dat seama, din agitaţia asistentelor, că naşterea era iminentă pentru acea femeie, pentru că semnele vitale ale bebeluşului nu erau bune. Şi, pentru că medicul ginecolog era pe drum, dar nu era acolo, Amanda Hess, însărcinată în nouă luni şi pe cale să nască, a decis să o ajute pe cealaltă mamă.

Îmbrăcată într-un halat de hârtie, Amanda Hess a mărturisit că şi-a mai pus un halat, şi-a acoperit papucii cu alţii, de unică folosinţă, şi a ajutat la naşterea copilului acelei femei pe care, aşa cum s-a dovedit, o cunoştea, pentru că îi fusese pacientă. Şi copilul şi mama se simt bine şi, imediat după ce femeia a născut, medicul a mers în alt salon, unde şi-a adus şi ea cu bine pe lume fetiţa.

După ce povestea sa a devenit cunoscută, medicul Hess primeşte multă atenţie, ea a explicat, pentru WKNY: „Iubesc ceea ce fac. Iubesc să am grijă de mame şi de bebeluşi şi majoritatea medicilor se gândesc la pacienţi chiar şi atunci când sunt chiar ei pacienţi”.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *