Eroul de la Mangalia a fost condus pe ultimul drum. Lacrimi si durere la capataiul celui care si-a sacrificat viata pentru ca o mama si fiica ei sa traiasca

Adrian Ciureanu, tanarul de 30 de ani din Arges, care si-a pierdut viata marti, 8 august, la Mangalia, dupa ce a salvat de la inec o femeie si un copil,a fost condus pe ultimul drum. Slujba de inmormantare a avut loc in comuna sa natala, Musatesti.

Tragedia lui Adrian capata alta amploare afland, astazi, de la familie si de prietenul lui din copilarie ca barbatul erou nu prea stia deloc sa inoate, dar totusi s-a aruncat in valuri sa salveze femeia si copilul.

“Nu, nu stia sa inoate, dar el s-a dus cand a vazut fetita aia si cu maica-sa si a zis sa le salveze!  L-a luat repede apa, repede l-a luat!”, povesteste matusa lui Adrian.
Prietenul lui Adrian din copilarie ii intareste spusele: “Nu stia prea bine sa inoate. El a sarit cu gandul sa salveze femeia aceaa, dar nu stia. Si totusi a sarit! V-am zis, era un baiat foarte bun. Altcineva n-ar fi sarit in locul lui, ar fi lasat salvamarii sa-si faca treaba. ”, povesteste baiatul pentru sursata.ro.

Tragedia s-a petrecut pe plaja Laguna din Mangalia, unde Adrian Ciureanu se afla la plaja impreuna cu sotia, o verisoara si cu nepotii acesteia din urma. Tanarul a observat ca o femeie si copilul ei, care intrasera in apa desi salvamarii arborasera steagul rosu care interzice scaldatul, se afla in dificultate si nu reusesc sa se intoarca la mal, fiind acoperiti de valurile mari.

Desi nu stia sa inoate prea bine, Adrian s-a aruncat in apa si a reusit sa le scoata pe femeia si pe fetita acesteia din valurile puternice, ducandu-le spre mal, de unde au fost preluate de salvamari.

Salvatorul nu a mai reusit insa sa ajunga la mal. Adrian a fost inghitit de valurile de peste doi metri inaltime. Trupul neinsufletit al tanarului a fost adus de valuri la mal abia in dimineata urmatoare.

A fost scoasa la lumina in „ancheta paralela” a mortii Madalinei Manole! „Drogata” cu fenobarbital, inainte sa inghita Furadanul! Informatia, ignorata de anchetatori

Un detaliu despre care nu prea s-a vorbit in public pana acum este ca la moartea Madalinei Manole, in sangele ei s-a gasit o substanta extrem de puternica – fenobarbitalul.

Mihaela Brooks, expert in criminalistica stabilit in Canada, aduce la lumina un detaliu ignorat de anchetatori, dar si de opinia publica, in legatura cu moartea Madalinei Manole. Legistii au gasit in sangele artistei o cantitate de 5,7 mg de fenobarbital. Medicamentul se foloseste ca somnifer, antiepileptic, dar si ca sedativ, el fiind eliberat doar pe reteta. In doze mai mari, acesta poate fi letal, insa folosit in mod uzual poate „usura” misiunea unui sinucigas, care alege sa se sinucida.

„Intr-o moarte care urmeaza unor convulsii severe se stie ca rigiditatea, in special rigiditatea generalizata intervine imediat. A avut sau nu Madalina convulsii sau rigiditatea a fost imediata la ea? Raspunsul este nu! Deoarece in raportul de autopsie este mentionat rezultatul laboratorului de toxicologie din care reiese ca Madalina avea in sange o cantitate de 5,7 mg de fenobarbital. Nu stiu daca sangele pentru laborator a fost luat din vena femurala, pentru ca atunci cifra era mult mai exacta, dar nu asta este important cat faptul ca anchetatorii, chiar si dupa ce au avut raportul de autopsie, nu au verificat daca Madalina avea fenobarbital in casa, in ce fel – comprimate, injectii sau supozitor – si-n acelasi timp, daca avea reteta. Daca nu avea reteta, ar fi trebuit determinat cum a procurat fenobarbitalul si de ce.

A luat sau nu Madalina fenobarbital? Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, sa ne aducem aminte care sunt efectele terapeutice ale fenobarbitalului. Stim ca este un sedativ, un anticovulsiv si iti creeaza o stare de oboseala, de somnolenta. Ca precautii, doar la ce ne intereseaza pe noi – nu este indicat atunci cand sofezi si creeaza o insuficienta respiratorie.

Pe data de 13, dupa ora 17, Madalina a sofat din Otopeni pe Calea Victoriei, la studio. La studio a avut repetitii 3 ore, dupa care a sofat din Calea Victoriei la Metro Baneasa si de acolo acasa, in Otopeni. Deci se exclude ca Madalina ar fi luat fenobarbitalul pe data de 13 iunie. L-a luat pe data de 14? Nu stim. Se poate determina asta, depinde de anchetatori. Dar este posibil sa-l fi luat daca avea probleme cu somnul si a vrut sa se duca la culcare – e posibil sa-l fi luat ea. Dar in acelasi timp exista un mare semn de intrebare daca ea l-a luat stiind ca o sa comita actul suicidal. De ce? Pentru ca o persoana care isi alege o moarte atat de violenta nu se asigura si ia un antidot pentru unul dintre simptomele otravirii cu substanta pe care si-a ales-o. Deci exista un mare semn de intrebare aici!”, spune Mihaela Brooks, intr-un nou episod al „anchetei paralele” lansate in legatura cu moartea Madalinei Manole.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *