Era într-o cafenea cu fetița ei și un om se uita insistent la amândouă. Nu știa ce vrea de la ea, dar când s-a apropiat i-a spus ceva care a făcut-o să izbucnească în lacrimi: ,,Nici acum când îmi amintesc nu pot să…” Uite ce s-a întâmplat

Pam și familia ei sunt mereu priviți insistent și nepoliticos, dar asta s-a întâmplat abia din momentul în care s-a născut fiica lor, Sophia. În prezent, Pam s-a obișnuit, deși este mereu la fel de dureros.

Care este motivul? Sophia s-a născut cu sindrom Down și unii oameni nu se deranjează ca să-și ascundă curiozitatea, punând întrebări nepoliticoase. Pam zice că a fost întrebată chiar și dacă copilul ei este adoptat. Când a aflat că fiica sa va avea o dizabilitate, Pam a fost supărată, însă dragostea maternă a făcut-o să înțeleagă că fiica ei e frumoasă și unică, iar Pam speră ca, într-o bună zi și ceilalți să afle asta.

Povestea care urmează li s-a întâmplat lui Pam și fiicei sale într-o cafenea numită „Tim Hortons”. Aici oamenii o fixau cu privirea pe Sophia, ca de obicei, când un cuplu s-a apropiat de masa lor. Bărbatul a spus câteva cuvinte care au emoționat-o până la lacrimi, tocmai de aceea a simțit nevoia să povestească totul pe o rețea de socializare.

Iată ce a zis:

Ca de obicei, stăteam la cafeneaua „Tim Hortons” cu fiica mea. Două doamne din apropiere au început să se uite insistent la noi și să vorbească în șoaptă. Acest lucru se întâmplă deseori cu noi, deoarece fiica mea Sophia s-a născut cu sindrom Down.

Mă uitam cum acele femei își întindeau gâtul ca să vadă mai bine, fără să le pese că eu le priveam. Astăzi acest lucru m-a deranjat. Chiar m-a deranjat.

Chiar atunci de mine s-a apropiat un cuplu și eu mă gândeam: „O, minunat! Mai mulți oameni vor să ne privească mai îndeaproape!”

Bărbatul a salutat-o pe Sophia cu bate palma și o strângere de mână, iar ea i-a zâmbit și i-a răspuns la salut. El m-a privit cu lacrimi în ochi și a spus: „Știu o istorie, pe care mi-ar plăcea să v-o povestesc, dar îmi este frică că nu voi reuși să o termin fără să mă înec în lacrimi.”

L-am încurajat să continue, pentru că eram curioasă. Această întâlnire nu a fost așa cum m-am așteptat.

Mi-a spus că s-a uitat la știri noaptea trecută și a văzut interviul unei mame, care născuse recent un copil cu un handicap major. Ea apăruse la știri ca să-și apere decizia de a-și păstra copilul. Ea își apăra alegerea de a NU renunța, în ciuda faptului că doctorii o încurajau să procedeze astfel.

El a spus: „Ideea este că nu putem ști care este impactul unui om asupra lumii. Nu poți ști de ce este capabilă o persoană decât dacă îi dai o șansă.”

S-a uitat la mine chiar înainte să plece și a zis: „Ești o persoană frumoasă. Fiica ta este frumoasă. Felicitări!”

Am început imediat să plâng. Stăteam în mijlocul cafenelei plângând într-un șervețel. Acest bărbat a fost primul străin, care m-a felicitat cu nașterea fiicei mele. El a fost primul străin, care i-a recunoscut VALOAREA ȘI FRUMUSEȚEA.

Într-o lume, în care viața fiicei mele este subiect de bârfit, în care toți oamenii se holbează la ea, acest bărbat a văzut cât este ea de IMPORTANTĂ.

Dacă ți-a plăcut articolul, DISTRIBUIE și pentru prietenii tăi!

Un LIKE paginii noastre ar fi minunat. Mulțumim!