Drama prin care trece o fetiță româncă de numai 14 ani în Spania: ,,Părinții au vândut-o pe o furgonetă și…” Decizia umilitoare a autorităților a scârbit o lume întreagă. Ce s-a ales de micuță și cât a valorat viața ei pentru părinți

Un caz incredibil s-a petrecut într-o comunitate de români din Spania.

O fetiță de origine română a fost vândută de către proprii săi părinți unui conațional în vârstă de 26 de ani. Ce au cerut în schimbul propriului copil? O furgonetă și 5.000 de euro. Dar se pare că tranzacția a fost una cu probleme, părinții nu au primit toți banii de la cumpărător, așa că s-au supărat și au reclamat dispariția minorei de numai 14 ani, la poliție.

Totul a ieșit la iveală pe data de 19 aprilie, atunci când cuplul de români a mers la poliție declarând că fiica lor în vârstă de 14 ani a dispărut de acasă. Cercetările făcute de polițiști au arătat că posibilitatea ca minora să fi fost vândută este din ce în ce mai credibilă.

Un comunicat al poliției din data de 20 iunie, citat de cotidianul ABC, arată următoarele: ,,Un martor ne-a spus că fetița ar fi putut fi vândută unui conațional care locuia în localitatea Lucena del Puerto, provincia Huelva. Din păcate, când am ajuns acolo fetița nu se afla la domiciliul indicat. A fost dată în urmărire internațională și a fost găsită într-un oraș din Slovenia”.

,,Cumpărătorul” le-a povestit anchetatorilor că s-a înțeles cu familia fetiței pentru prețul de 5.000 de euro și o furgonetă albă, dar atunci când nu le-a dat toți banii promiși, au reclamat dispariția fetei. Toți cei trei adulți implicați în această tranzacție monstruoasă au fost arestați.

Dar și mai surprinzătoarea este decizia autorităților în acest caz, acestea o obligă pe fată să se întoarcă în sânul familiei care a vândut-o, fiind încă sub tutela lor, cu toate că examenul medico-legal arată că tânăra a fost obligată să întrețină relații intime.

Câțiva studenți americani au fost rugați să completeze numele țărilor pe o hartă goală a Europei. Uite ce au scris în dreptul României

Concurența dintre europeni și americani este cunoscută și de-a lungul timpului au existat dispute pe diverse teme.

Americanii afirmă că sunt cei mai buni prieteni, în toate, motiv pentru care europenii au spus mereu despre ei că sunt mult prea naționaliști, ignoranți, pentru că nu-i interesează absolut nimic de alte națiuni, nici măcar localizarea lor pe hartă.

„Americanii încearcă să plaseze țările europene pe hartă”– așa este denumită suita de fotografii, fără să fie făcute precizări suplimentare despre identitatea, vârsta sau ocupația persoanelor care au încercat să localizeze pe harta Europei statele componente.

O parte din persoanele care au luat parte la acest test au descoperit carențele mari la geografie cu un simț ascuțit al umorului, însă unele din hărți aproape că te fac să plângi când realizezi că acele persoane nu au nici măcar cunoștințe minime în domeniu.

Unul din cei care au luat parte la test a reușit să localizeze Franța, Spania și Rusia, după care a scris mare, în mijlocul hărții. „Pur și simplu nu am nicio idee. Îmi pare rău”. În acest caz este de apreciat sinceritatea.

Altcineva a plasat câteva țări în mări și Oceanul Atlantic.

Un alt elev a recunoscut că nu știe și că „sunt un idiot”, iar aceste cuvinte le-a completat chiar pe locul în care este România.

Ne-a atras atenția în mod deosebit harta unui american care a plasat Australia în Eruopa, în locul Poloniei, a „inventat” țări precum Vestul Gemaniei, Euro Disney, Varșovia, după care a încercuit Europa Centrală și de Est și a scris: „Transilvania, locul de unde este Borat”.

Raluca mai avea puțin timp până să aducă pe lume al doilea ei copil. Scrisoarea ei pentru medicii cu care avea să nască începe așa: „Solicit să fiu tratată cu răbdare, calm şi respect“. Ce alte „pretenții” mai are mămica

Raluca Maria Simion este o tânără mămică din Focşani, psiholog de profesie, care în urmă cu un an dădea nașterea celui de-al doilea copil al ei.

Raluca a citit cu multă atenţie „Legea drepturilor pacienţilor“ şi a trimis reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Focşani o solicitare în 16 puncte, în care cere să i se respecte condiţiile de internare şi tratament. Solicitarea vine ca urmare a faptului că s-a interesat dinainte de condiţiile din spitalul de stat focşănean.

„Din câte am înţeles, condiţiile din spital nu sunt chiar aşa cum ar trebui şi vreau să mă asigur că, indiferent cu cine nasc şi cine este de gardă în ziua respectivă, mi se vor asigura anumite condiţii pe care eu le consider bune pentru naşterea copilului meu. Spre exemplu, am solicitat ca după ce nasc copilului să nu i se taie imediat cordonul ombilical, pentru că m-am documentat şi am aflat că acest aspect îl va ajuta pe copil din punct de vedere al sănătăţii. La fel şi în privinţa alăptării. Este foarte importantă alăptarea în primele ore de viaţă, iar aceasta să se facă la cerere, nu la program“, a spus tânăra.

„Totodată, gravida a cerut să fie asistată la naştere de soţul ei şi a insistat să fie tratată cu răbdare de cadrele medicale, care de multe ori îşi pierd răbdarea cu pacientele în timpul travaliului. Ea a mai spus că niciuna din solicitările sale nu reprezintă ceva exagerat, ci au menirea de a facilita o colaborare care să fie lipsită de complicaţii. „În străinătate este un lucru firesc, nu trebuie să faci solicitări disperate. În România sunt unele spitale care respectă deja solicitările pacienţilor“, mai spune Raluca Maria Simion.

Redăm mai jos solicitarea adresată Spitalului din Focşani:

Către, Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon”, Focşani,

Subsemnata, Simion Raluca-Maria, domiciliată în Focşani, asigurată în cadrul CASS, însărcinată în 35 de săptămâni, doresc să vă aduc la cunoştinţă că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 – Legea drepturilor pacienţilor, am dreptul să fiu asistată la naştere şi solicit aprobarea respectării de către întreg personalul medical implicat a următoarelor condiţii de internare şi tratament în perioada în care eu şi nou-născutul vom fi spitalizaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă:

1) În timpul travaliului şi al naşterii, solicit să fiu însoţită de către soţul meu. În cazul în care în sala de travaliu/naştere mai sunt şi alte paciente, doresc să fiu însoţită de o altă persoană desemnată de sex feminin.

2) Solicit ca pe parcursul întregii spitalizări să fiu tratată cu răbdare, calm şi respect, iar pe timpul travaliului să mi se vorbească pe un ton cât mai scăzut şi liniştit.

3) Solicit ca pe durata spitalizării, în limita locurilor disponibile, să fiu cazată în rezervă.

4) În timpul travaliului solicit ca fătul să fie monitorizat intermitent, astfel încât să am cât mai mare libertate de mişcare şi gestionare activă a durerilor din travaliu.

5) În timpul travaliului solicit să mi se permită să mă mişc şi să adopt orice poziţie consider a fi confortabila şi să consum lichide şi alimente daca voi simţi nevoia.

6) În vederea pregătirii pentru naştere, nu doresc să accept proceduri precum rasul pubian sau clisma.

7) Cu excepţia situaţiilor de urgenţă, în care se impune altfel, solicit ca travaliul să se desfăşoare în ritmul natural, fără intervenţii, perfuzii cu calciu sau oxitocină, ruperea membranelor, etc.

8) Solicit să fiu informată şi să mi se ceară acordul pentru orice intervenţie sau procedură urmează a fi aplicată mie sau fătului/nou-născutului.

9) În cazul în care starea mea de sănătate nu permite exprimarea acordului/dezacordului, solicit să i se ceară acordul soţului meu, care este la curent cu toate doleanţele mele.

10) Solicit să mi se permită să nasc în ce poziţie voi simţi mai confortabil.

11) După naştere, solicit ca bebeluşul să fie aşezat imediat pe pieptul meu şi evaluat la fata locului, cu excepţia situaţiei în care starea sa de sănătate ar fi în pericol. Proceduri precum măsurarea şi cântărirea solicit să fie efectuate ulterior.

12) Solicit ca cordonul ombilical să fie tăiat doar după ce încetează a mai pulsa, iar placenta să fie lăsată să se expulzeze în ritmul propriu, in limita a 30 de minute după naştere.

13) Nu doresc ca bebeluşul să fie spălat după naştere, doar şters superficial şi nu doresc să i se administreze niciun fel de picături oculare.

14) Solicit iniţierea alăptării în prima oră după naştere, daca starea mea şi a nou-născutului permite acest lucru.

15) Pe toata durata spitalizării, solicit ca nou-născutul să fie spitalizat cu mine în rezervă şi să fie alăptat la cerere, nu după un program prestabilit, fără să i se administreze lapte praf sau alte suplimente, dacă starea mea şi a nou-născutului permite acest lucru. În acest sens, mă angajez ca pe durata spitalizării, în rezervă să primesc doar vizita soţului, pentru a minimiza riscul nou-născutului de îmbolnăvire.

16) Dacă nou-născutul se va naşte înainte de termen, solicit să se ia in considerare şi să se încerce îngrijirea piele-pe-piele, ca metodă de recuperare şi îngrijire a acestuia.

Menţionez că solicitările de mai sus nu sunt menite să împiedice intervenţia personalului medical, ci din contra, să faciliteze o colaborare care să ducă la o spitalizare mai scurtă, lipsită de complicaţii şi plină de satisfacţie de ambele părţi.

De asemenea menţionez că aceasta va fi a doua naştere pentru mine, prima a avut loc natural, respectându-se condiţiile solicitate mai sus şi că sunt informată asupra riscurilor şi beneficiilor solicitărilor făcute, pe care mi le asum în întregime. Aceste solicitări sunt în conformitate cu Legea 46 din 21 ianuarie 2003 – Legea drepturilor pacienţilor, cap. II, art. 6, respectiv cap. VI, art. 32 şi sunt susţinute de multiple studii de specialitate în domeniu, precum şi de numeroşi specialişti din ţară şi străinătate ca fiind factori importanţi ce favorizează o mai bună evoluţie a stării de sănătate a mamei şi fătului/nou-născutului.

Dacă se doreşte, pot pune la dispoziţie aceste studii. În multiple unităţi sanitare din ţară, aceste solicitări sunt respectate fără dificultăţi, atât în mediul privat, cât şi in cel de stat, în oraşe mari, dar şi în oraşe mici, de provincie, câteva exemple ar fi: Spitalul ”Pelican”, Oradea, jud. Bihor, Clinica Ginecologie I, Cluj-Napoca, jud. Cluj, Spitalul Municipal Dej, jud. Cluj, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia, Bucureşti, Spitalul Medicover Bucureşti, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Cuza Vodă”, Iaşi, jud. Iaşi, etc.

În speranţa că si în Spitalul Judeţean se vor putea face eforturi spre a împlini măcar o parte din solicitările de mai sus, aştept răspunsul dvs. punctual la această cerere, cu menţionarea solicitărilor pe care vă angajaţi a fi respectate sau motivul pentru care se refuză respectarea anumitor solicitări şi temeiul legal în baza căruia vă exprimaţi refuzul. Această cerere a fost redactată în 4 exemplare, 3 dintre acestea fiind adresate către: managerul Spitalului, şeful Secţiei de Obstetrică-ginecologie, şeful Secţiei de Neonatologie, al 4-lea rămânând petiţionarului. Solicit adresarea răspunsului scris pe adresa de domiciliu în interiorul termenului prevăzut de lege precum şi în baza legală a OG nr.27/2002 actualizată.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *