Declarația dramatică a unei asistente, după moartea Denisei Răducu. De ce este în șoc din cauza celor întâmplate

Denisa Răducu a murit duminică, avea doar 27 de ani. Familia sa a sunat la serviciul de ambulanță duminică dimineață, atunci când artista a început să se simtă tot mai rău, o asistentă este șocată de cele întâmplate. Deși medicii au ajuns foarte repede și au început manevrele de resuscitare, nu au mai putut face nimic pentru artistă.

O asistentă, trecută prin multe și care a salvat viețile multor persoane, a vorbit despre drama Denisei și despre misiunea colegilor săi, care se aflau de serviciu în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Violeta a scris pe o rețea de socializare: ,,Grea misiune pentru colegii mei de aseară care au fost la Denisa Răducu. #trist era atât de tânără…#lacrimi tristeţe şi lumânări. S-a dus poate într-o lume mai bună, lumea celor drepţi.”

Denisa Răducu va fi înmormântată marți, și până atunci trupul ei va fi păstrat la capela Cimitirului Bellu.

Capela cimitirului Bellu a devenit loc de pelerinaj pentru prietenii artistei. Printre aceștia s-a numărat și Puiu Gheorghiu, renumitul impresar al lăutarilor, iată ce a declarat el după ce a depus un buchet de trandafiri roșii la căpătâiul artistei: „Există momente în viaţă când Dumnezeu este nedrept, iar azi este unul dintre ele. Nu o să spun Dumnezeu să o ierte, pentru că Denisa a fost un copil bun cu un suflet mare şi nu a greşit cu nimic, nu are de ce să o ierte pentru că nu a greşit cu nimic. Cred că ea trebuie să ne ierte pe noi. Sunt momente cumplite. Ce pot să spun mai mult, am rămas fără cuvinte”.

Și Nicolae Guță a fost distrus de durere după ce a aflat de moartea Denisei, el a declarat: ,,Cele mai frumoase colaborări au fost alături de acest înger”.

Denisa fusese diagnosticată cu carcinom hepatocelular și timp de câteva luni s-a luptat cu boala, medicii au făcut tot ce le-a stat în puteri, dar, din păcate nimic nu a mai putut-o salva. Denisa s-a stins din viață pe data de 23 iulie, la vârsta de 27 de ani.

Sursa: spynews

Ce este carcinomul hepatocelular, boala cruntă care a omorât-o pe Denisa Manelista. Primele simptome

Cazul Denisei Manelista a adus in atentia noastra o boala extrem de periculoasa, deseori fatala, care din pacate nu prezinta simptome alarmante in primele stadii.

Denisa Manelista potrivit unor informaţii, ar fi fost diagnosticată cu carcinom hepatocelular.

Artista a murit, după o luptă crancena cu boala. Ea suferea de cancer hepatic, in stadiul patru, afectiune care isi face simtita prezenta in organism in urmatoarele moduri:

-pierderea in greutate este primul semnal de alarma

-starea persistenta de greata si vomitatul frecvent

-organismul este extrem de slabit si senzatia continua de oboseala se instaleaza in corp

-febra este de asemenea un simptom obisnuit al acestei afectiuni

-durerile acute in partea de jos a abdomenului si aproape de umarul drept sunt de asemenea prezente in acest stadiu

-ficatul este marit si ai impresia ca un bolovan mare este prins in partea dreapta a coastelor

-splina este si ea marita si apasa in partea stanga a coastelor

-umflaturile in diferse parti ale abdomenului sunt de asemenea simptome obisnuite.

Carcinomul hepatocelular reprezintă a treia cauză de mortalitate prin cancer din lume. Infecţiile cu virusurile hepatice B şi C constituie cauza cea mai frecventă a afecţiunilor hepatice ce predispun la carcinomul hepatocelular. Denisa avea 27 de ani.

Purtătorii cronici de virus hepatic B prezintă un risc de o sută de ori mai mare de a dezvolta carcinomul hepatocelular decât persoanele sănătoase. În cazul celor care au instalată deja ciroza hepatică, riscul de a dezvolta boala este mai mare, fiind corelat şi cu încărcătura virală.

În ţările occidentale, infecţia cu virus hepatic C este cel mai frecvent factor de risc. 20-30% dintre pacienţii cu hepatită cronică C fac ciroză, la care apariţia carcinomului hepatocelular are o incidenţă de 3-5%. Când abuzul de alcool se suprapune peste hepatita cronică C, creşte incidenţa apariţiei carcinomului hepatocelular.

În cazul pacienţilor care nu prezintă hepatită virală cronică cu virus B sau C, factorii de risc pentru carcinomul hepatocelular includ vârsta, sexul masculin, sindromul metabolic, evident corelat cu obezitatea şi diabetul.

De asemenea, boala trebuie suspectată la persoanele cu boală hepatică cronică şi decompensare neaşteptată. Apariţia afecţiunii poate să rămână asimptomatică mai mult timp. Simptomele de afectare hepatică sunt durere în hipocondrul drept (la nivelul ficatului), icterul, ascita, hemoragia, tromboza venei porte sau encefalopatia.
Toţi pacienţii cu hepatită virală cronică B şi C trebuie supravegheaţi, supuşi unui screening, care ameliorează supravieţuirea acestor bolnavi, diagnosticarea precoce a carcinomului, iar accesul la tratament este mai bun.

Confirmarea de malignităţi pe un ficat cirotic se realizează prin ecografie, tomografie şi rezonanţă magnetică, fără a mai fi necesară biopsia hepatică.

Ca opţiuni terapeutice se recomandă intervenţia chirurgicală cu scopul eliminării locale a tumorii. Chimioembolizarea şi chimioterapia orală au drept scop prelungirea supravieţuirii, dar fără scop curativ. Tratamentul chirurgical are cel mai mare succes după rezecţia sau transplantul cu scop curativ.

În ultima perioadă, la nivelul cabinetelor de medicină de familie, tot mai mulţi pacienţi sunt depistaţi cu boală hepatică cronică în stadiu incipient, ceea ce permite prevenirea carcinomului hepatocelular. Diagnosticarea precoce a bolii oferă o sursă de vindecare, în timp ce tratamentul pentru boala avansată este extrem de limitat. Efectuarea ecografiei la interval de şase luni la grupurile cu risc este un instrument de primă linie pentru carcinomul hepatocelular.

Studii medicale au arătat eficacicatea prevenirii apariţiei carcinomului hepatocelular prin vaccinarea pentru hepatita B, atât la adulţi, cât şi la nou-născuţi. Aceleaşi rezultate au fost raportate şi după tratament antiviral pentru virusul hepatic C.

Toate gandurile noastre sunt acum alaturi de familie. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!