Cel mai TANAR masterand din lume este in Romania! Un copil din Sibiu a dat de „pamant” cu toti PROGRAMATORII de pe continent

Publicitate

Un copil minune din Sibiu a primit o distinctie speciala cu ocazia ceremoniei “Premiile de excelenta Rotary Club Sibiu”. Baietelul a uimit Europa cu talentul sau la programare.

Povestea este cam de necrezut. Cu doi ani in urma, o mamica tinand de mana copilasul ei de 10 ani, a pasit pragul Asociatiei profesionale Swiss Webacademy, pentru a-l inscrie la cursul de Web Designer.

Publicitate

Datorita varstei copilului, directoarea Swiss Webacademy a refuzat la inceput, propunand mamei sale sa mai astepte macar inca doi ani. Apoi, vazand determinarea copilului, a acceptat inscrierea, sub forma unei incercari, cu conditia ca va intrerupe frecventa la curs daca nu se va descurca.

Astfel, Petru Rogojan s-a inscris in grupa de adulti pentru specializarea de Web Designer, cu miza obtinerii unui atestat achivalent cu 30 de credite ECTS, de la Universitatea Elvetiana de Stiinte Aplicate Vest-Elvetia din Neuchatel/Saint-Imier (HES-SO, HE-ARC Haute Ecole d’Ingénieurs).

Publicitate

Dupa mai putin de un an, Petru a devenit unul dintre cei mai bun webdesigneri din grupa lui. Proiectul sau a fost realizarea site-ului pentru Palatul Copiilor din Sibiu (www.palatulcopiilorsibiu.ro).

Site-ul realizat de el a devenit cel oficial. Iar Petru a devenit cel mai tanar atestat de Haute Ecole d’Ingénieurs din toate timpurile.
Anul urmator, Petru s-a inscris la cursul de Web Programmer. La doar 11 ani a inceput sa invete sa realizeze aplicatii cu baze de date web si sa programeze in PhP. Asadar, a absolvit si a doua parte din primul an ce poate echivala un Masterat Universitar complet, castigand in plus, detasat, locul 1 din clasa sa.

Mai mult, profesorii elvetieni au apreciat ca Petru a realizat cel mai bun proiect de Web Programmer. Web-site-ul sau i-a surprins pe toti, fiind vorba de un proiect care propunea o schimbare radicala a prezentarii online si baza de date profesorala a Colegiului National Brukenthal. Acest site impecabil, creatie a lui Petru, a devenit de doua luni versiunea germana a site-ul oficial al Colegiului (www.colegiulbrukenthal.ro).

Dacă ți-a plăcut articolul, DISTRIBUIE și pentru prietenii tăi!

Publicitate

Un LIKE paginii noastre ar fi minunat. Mulțumim!

Publicitate
x

Check Also

Primele gemene din lume cu culori diferite ale pielii au crescut: Priviți-le cum arată acum!

Protagonistele acestui reportaj realizat de echipa „Inside Edition” sunt două tinere frumoase care nu numai ...