Ceea ce o omora încet se afla chiar în casa ei. Timp de 30 de ani a fost otrăvită si ea nu știa. Ce au descoperit medicii în corpul ei

Publicitate

Artista Dana Anhalt din New York, de mică a fost un copil bolnăvicios. Cu timpul i se făcea tot mai rău. La vârsta de 37 de ani ea se deplasa foarte greu fără ajutor și nu-și putea gestiona mișcările mâinilor.

Publicitate

Greutatea sa era în jur de 30 de kg.
„Mă chinuia o durere insuportabilă la nivelul articulațiilor. Organele mele interne încet mureau și eu mă stingeam cu ele. Leșinam constant” – a scris Dana. Medicii luptau pentru a descoperi misterioasa boală de care suferea femeia.

Încercând să o ajute în identificarea cauzei reacțiilor ei. A fost diagnosticată cu: imunodeficiență variabilă comună, boala Lyme sau Borelioza, sindromul reacției inflamatorii sistemice, sindrom alergic acut coronarian, scrie perfectmedia.org.
Însă nimic nu o ajuta.

Publicitate

Teste fără de sfârșit, tratamente inutile și la mijloc – pacienta în suferință. Recent medicii au fost capabili să facă, totuși, lumină în acest caz. Dana și-a petrecut toată viața într-o casă infectată cu mucegai negru. De la acest mucegai s-a infectat organismul femeii. Niște mutații genetice au fost de fapt problema de bază, din cauza lor nu s-au putut depista la timp substanțele parazitare din corpul pacientei.

DESPRE MUCEGAI.
Prezenţa sporilor de mucegai în casă generează mai multe probleme de sănătate. Cel mai frecvent întâlnite sunt reacţiile alergice şi iritaţiile, care apar ca urmare a inhalării sporilor ori a atingerii suprafeţelor contaminate. Reacţiile alergice se pot manifesta sub forma rinitei alergice: strănut, secreţii nazale, ochi roşii şi iritaţii ale pielii. Severitatea simptomelor depinde de gradul de expunere la spori şi de sensibilitatea fiecărui organism în parte.

Mucegaiurile pot fi, de asemenea, şi o cauză a apariţiei sau agravării astmului. Există o teorie potrivit căreia frecvenţa tot mai mare a acestei afecţiuni respiratorii este consecinţa tendinţei oamenilor de a petrece mult timp în spaţii închise. Totodată, şi sinuzita fungică poate fi o altă consecinţă a inhalării sporilor de mucegai din casă. Un studiu efectuat de medicii de la Clinica Mayo din SUA arăta 96% din persoanele cu sinuzită cronică au această formă a bolii, iar una dintre cauzele incriminate este expunerea la mucegaiurile din mediul înconjurător, scrie adevarul.ro.
Unele mucegaiuri eliberează toxine care afectează sistemul nervos. Ele pot produce dureri de cap, dificultăţi de concentrare şi chiar depresie. Mai mult, în unele cazuri, inhalarea sporilor de mucegai a fost asociată cu oboseala şi cu apariţia problemelor de memorie.

De asemenea, expunerea îndelungată la micotoxinele sintetizate de unele mucegaiuri poate duce la probleme articulare şi musculare, tulburări neurocognitive, probleme de vedere şi boli gastrointestinale şi renale.
Dacă ai un sistem imunitar puternic, tusea şi strănutul te pot ajuta să depistezi dacă în una dintre încăperile casei există mucegai. În schimb, dacă sistemul tău imunitar este slăbit, organismul tău nu va fi în stare să facă faţă sporilor de mucegai, care se pot dezvolta în ţesutul pulmonar cauzând inflamarea acestora şi chiar moartea.

Alimentul la care ar trebui să renunţi definitiv! Un medic oncolog trage un semnal de alarmă: ”E otravă!

Cancerul este o boală care afectează, la nivel mondial, milioane de oameni, fapt pentru care un medic oncolog atrage atenţia că un aliment ar trebui să dispară definitiv din dieta noastră, întrucât este otravă.

Este vorba despre carnea procesată, care după părerea medicului Cătălin Costovici, este extrem de nocivă pentru sănătate.
”Carnea procesată trebuie să dispară din alimentaţia oricăruia dintre noi: salamurile, cârnaţii, crenvurştii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunţită.

Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă şi nişte stabilizatori, coloranţi, celebrele E-uri.
Iar efectul lor e cumulativ in timp si, in zeci de ani, aceste efecte, sunt otrava pe paine”, a atras atentia medicul Costovici. Mai mult de atat, el sustine ca aparitia cancerelor este intamplatoare, urmarea hazardului,

iar numarul bolnavilor este in continua crestere:”Vorbim totusi de peste 150.000 de cancere in prezent, ceea ce este foarte mult. Incidenta cancerului este intr-o crestere exploziva. Toata nebunia in care traim, dupa ‘89 incoace, se repercuta si in incidenta cancerului. A tuturor cancerelor si la orice varsta, din pacate.”, a mai spus el.

Ce inseamna de fapt carne procesata?
Daca aveti dubii cu privire la ce inseamna o carne procesata, trebuie sa retineti ca orice in afara de o carne macra sau tocata de dumneavoastra intra cel mai probabil in categoria de carne procesata. Carnea este procesata prin mai multe procedee, care includ afumarea, conservarea si adaugarea de substante chimice. Produsele procesate din carne sunt numeroase, cele mai populare fiind sunca, salamul, pastrama, carnea de burgeri cumparata, carnatii, crenvurstii si alte tipuri de mezeluri.

Cea mai mare problema cu carnea procesata este ca producatorii folosesc nitrati pe post de conservanti, iar acestia sunt convertiti in urma prepararii termice in nitrozamine, substante puternic cancerigene.
Aportul zilnic de carne
Cantitatea de carne pe care trebuie sa o mancam zilnic difera de la o persoana la alta, in functie de greutate, varsta, efortul fizic depus.

Sunt oameni care nu au nevoie de carne in alimentatie si altii care nu pot trai fara, primii asigurandu-si necesarul de proteine, fier si vitamina B12 din lactate, oua si proteine vegetale.
Optati pentru minim o masa pe zi si minim o zi pe saptamana care sa nu contina proteina animala, in special carne.
Regulile nutritiei ne spun ca portia de carne pe care o persoana adulta ar trebui sa o consume in cadrul unei mese trebuie sa fie de dimensiunea palmei.
Mai important insa este modul cum preparam carnea, de unde o cumparam – de preferat, din surse locale, de incredere, de la animale crescute fara hormoni si antibiotice, care au fost hranite cu iarba.

Dacă ți-a plăcut articolul, DISTRIBUIE și pentru prietenii tăi!

Publicitate

Un LIKE paginii noastre ar fi minunat. Mulțumim!

Publicitate
x

Check Also

O femeie de 69 de ani a murit, sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia din cauza lipsei unei substanțe solicitată zilnic în ultimele șase săptămâni de reprezentanții spitalului, însă fără succes.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat sâmbătă că o femeie de 69 de ...