Băutura care te face să iei cele mai proaste decizii. Unde poti bea cea mai scumpa cafea din lume.

Toată lumea este de acord că alcoolul te predispune la lucruri nebuneşti, mai ales dacă îţi depăşeşti limita de rezistenţă. Un studiu recent a făcut legătura dintre tipul de alcool băut şi deciziile luate după consum.

Cercetarea făcută de americanii de la addictions.com a arătat că după ce beau prea mult unii oameni obişnuiesc să dea foc lucrurilor sau se duc să îşi facă tatuaje pe care altfel nu ar fi ajuns să le aibă. De fapt, 5 din 9 persoane intervievate s-au trezit cu un tatuaj pe piele după ce au băut prea multă bere, scrie Gustarte.

Prea multă bere este şi motivul pentru care oamenii au ieşit goi în public. Pe locul al doilea în top a fost votca. O treime dintre subiecţi s-au trezit fără haine pe ei după ce au consumat prea multă tărie.

Alcoolul în exces duce şi la probleme cu legea, iar berea pare să fie principala responsabilă. O particularitate în acest caz o reprezintă femeile care sunt cel mai des prinse de poliţia rutieră cu câteva pahare de vin la bord.

Tequilla este responsabilă pentru cele mai crunte mahmureli potrivit celor care au realizat studiul. Combinaţia de votcă şi tequilla s-a dovedit a fi cea mai periculoasă, dimineţile celor care au făcut amestecul fiind de coşmar. Pe locul 3 în topul mahmurelilor este vinul, urmat de whisky şi bere.

Unde poţi bea cea mai scumpă cafea din lume

Culeasă din zona unor vulcani din Panama, Esmeralda Geisha Cañas Verdes a ajuns să se vândă la licitaţie cu peste 1000 de dolari kilogramul.

O cafenea din Dubai va avea în meniu o cafea exclusivistă al cărei preţ va ajunge la 68 dolari pentru o ceaşcă. Seven Fortunes Coffe Roasters vrea ca noul lor produs să fie o experienţă unică pentru consumatori. Vânzarea luxoasei cafele facă parte dintr-o campanie numită ”The 610 Experience” menită să aducă în prim plan cafele de origine din zone cât mai neaşteptate.

Cafeaua de 68 de dolari care are toate şansele să devină cea mai scumpă din lume este din Panama. Boabele sunt culese din zona Vulcanului Barú. În toată lumea există numai 45,5 kilograme din soiul Esmeralda Geisha Cañas Verdes, iar la o licitaţie ce a avut loc curând un kilogram s-a vândut cu 1.324 dolari. Nu doar cantitatea mică o face deosebită, ci şi gustul. La competiţia Best Panama Coffee a obţinut un scor record, câştigînd detaşat.

Cafeaua va fi disponibilă începând cu 30 septembrie doar în cafeneaua din Dubai. Pentru 68 de dolari clienţii cu dare de mână pot pleca acasă cu 15 g de boabe de cafea. Există şi varianta de lux. Pentru 149 de dolari cele 15 g de cafea vor fi măcinate la Seven Fortune Coffee Roasters şi alte 50 de g de boabe le puteţi lua acasă.

”Piaţa din Emiratele Arabe este avidă după cafea şi sunt mândru să aduc această experienţă unică pentru clienţii noştri”, a declarat Karim Hassan, proprietarul cafenelei pentru o publicaţie locală. Esmeralda Geisha Cañas Verdes are momentan cel mai mare scor în baza de date Global Specialty Coffee Grading System, care monitorizează calitatea tuturor cafelelor din lume.

Sursa: gustarte.ro

Dacă ți-a plăcut articolul, DISTRIBUIE și pentru prietenii tăi!

Un LIKE paginii noastre ar fi minunat. Mulțumim!