Alții au ajuns generali într-o clipită iar pe adevărații eroi statul român îi lasă de izbeliște. Coșmarul unui militar român rănit grav în Afghanistan. Cât câștigă pe lună

A stat opt zile în comă indusă după explozia din Afganistan. După trei ani l-a părăsit soţia, iar apoi şi-a pierdut tatăl. Soarele a apărut, încet-încet și pe strada lui Ionuț, care anul trecut s-a recăsătorit. El a trebuit să se reîntoarcă, apoi, alături de foștii camarazi, în Afghanistan.

Ionuţ Butoi are o fată de 13 ani şi un băiat în vârstă de 8ani, născut la puţine luni după ce era să rămână fără tată.

Pe 16 iulie 2008, plutonierul Ionuţ Claudiu Butoi, împreună cu camarazii Batalionului 30 Vânători de Munte Dragoslavele din Câmpulung, a ajuns în Afganistan, iar pe 31 august, la trei zile după ce a împlinit 30 de ani, a fost rănit în urma exploziei unui dispozitiv, care a aruncat în aer maşina de luptă în care se afla. Familia i-a fost alături, până la un moment dat când, după trei ani de recuperări, soţia l-a părăsit, iar apoi şi-a pierdut şi tatăl.
Ionuţ Butoi a rememorat pentru Adevărul experienţa teribilă din Afganistan. Ce l-a făcut să plece în misiune? „Pentru a mine a fost ceva extraordinar, în sensul că am putut să mă testez eu ca şi cadru militar. Nu am plecat acolo pentru bani. Am avut misiuni peste misiuni”, a spus pentru adevarul.ro.

Explozia a fost „cu dedicaţie”, spune el, fiindcă dispozitivul exploziv a fost detonat chiar atunci când TAB-ul lui a trecut.
„Declanşatorul a fost găsit la 250 de metri de locul exploziei. Îmi amintesc că am întrebat de ce nu mai îmi simt picioarele. M-am trezit apoi pe 8 septembrie, după opt zile de comă indusă. Aveam în minte imagini de dinainte de misiune, cum că mă duceam în dormitor, la somn. Apoi, treptat, îmi reveneau frânturi de imagini… Şi a urmat calvarul, chinul refacerii. Un an mi-a trebuit ca să nu mai am dureri, să îmi revin cât de cât, să mă pot mişca, să încep să capăt încredere în mine”, şi-a amintit Ionuţ Butoi pentru adevarul.ro.

A fost cu greu avansat în grad. „Am fost avansat la gradul de plutonier de abia în octombrie 2015 şi am fost făcut subofiţer în 2013, la cinci ani de la misiunea din Afghanistan. Până în 2014 am fost salariat civil. În acel an era ministru domnul Dobriţoiu şi şi-a dat seama că a fost o mare eroare, că nu se poate aşa ceva şi că trebuie să fiu avansat”.

Deşi este un erou şi a avut enorm de suferit după explozia din Afganistan în urma căreia era să îşi piardă viaţa, plutonierul Ionuţ Butoi are un salariu aproximativ 2.000 de lei. A fost încadrat ca dactilograf la unitatea militară din Câmpulung unde activa, cu program de opt ore. De aproape doi ani, este detaşat în misiune la Clubul Sportiv Steaua, club pentru care va participa în septembrie la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto-Canada.

Citește întreaga poveste a militarului Ionuț Butoi pe adevarul.ro

O nouă veste tristă! O alta vedetă a fost diagnosticată cu cancer şi se luptă pentru viaţă pe patul de spital.

O nouă veste tristă a apărut recent în presă. Raluca Macovei, o foarte bună prietenă a Oanei Zăvăranu, a fost diagnosticată cu cancer și chiar în aceste momente se luptă pentru viața ei într-un spital din capitală.

O imagine înfiorătoare cu Raluca, care se află pe patul de spital și este într-o stare deosebit de gravă, a apărut recent pe internet, potrivit Cancan.

Transfigurată şi slăbită, prietena Oanei Zăvoranu se află în aceste momente internată la Secţia de Oncologie a unui spital din Bucureşti, unde urmează un tratament complex care să o ajute să învingă cumplita maladie.

Visa la propria casă

În urmă cu câteva luni, Raluca Macovei a spus ”Pa” Bucureștiului pentru a merge în orașul ei natal, Iași, loc în care este decisă să se îmbogățească. Era hotărâtă să investească toți banii pe care îi are în dezvoltarea unui nou complex imobiliar din Capitala Moldovei și, spera ea, rezultatele afacerii se vor vedea cât de curând. Mai mult, visa să îşi facă propria casă în Bucureşti.

”Este casa visurilor mele. Construcția mă va costa în jur de 50.000 de euro, iar terenul, cam tot atât. Dar nu contează, mi-am vândut apartamentul în care stăteam ca să o ridic. Mai am de obținut doar câteva autorizații și ne apucăm de treabă. Vor predomina materialele moderne, oțelul și sticla”, ne-a spus, cu ceva vreme în urmă, în exclusivitate, Raluca Macovei.

Oana Zăvoranu este devastată de această veste și încearcă să-i fie alături cât de mult poate prietenei ei.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *