Aceste 5 lucruri vă sugerează că stați de vorbă cu un psihopat. Dacă observați nr. 4, fugiți de el cât mai departe!

1. Petreceți mai mult timp cu copilul

Este un sfat simplu. Peste tot și practic tot timpul suntem înconjurați de dispozitive electronice și ne rămâne foarte puțin timp pentru relațiile cu cei din jur. Este foarte simplu să-i dați copilului vreun gadget și nu vă va distrage. Însă petrecerea timpului cu copilul înseamnă să lăsați totul și să citiți o carte împreună, să jucați fotbal, să mergeți la plimbare. Comunicați direct cu copilul. Ei vor ține minte doar aceste momente frumoase, iar nu ceea ce i-ați cumpărat.

2. Vorbiți cu copilul

Încercați să înțelegeți ce se întâmplă în viața copilului dvs. Discutați cu profesorii lui, cu antrenorul lui sau cu alte persoane din cercul lui. Astfel, veți putea schimba unele lucruri în comportamentul lui. El va avea mai multă încredere în forțele proprii. El va conștientiza că poate vorbi orice cu dvs. Copilul trebuie să audă că el este principala prioritate a dvs.

3. Arătați-i copilului cum să rezolve o problemă, dar să nu puneți accent pe rezultat

Cel mai mare cadou pentru un copil este capacitatea de a analiza și de a rezolva singur problemele. Oferiți-i posibilitatea să hotărască singur, să găsească varianta optimă. Chiar dacă uneori greșește, lăsați-l să decidă singur. Dacă veți pune accent doar pe un rezultat pozitiv, cel mai probabil va fi în detrimentul copilului.

4. Spuneți-i copilului cuvinte de mulțumire

Persoanele care spun mai des „mulțumesc”, sunt mai receptivi să-i ajute pe alții, sunt mai buni, mai fericiți și mai sănătoși. Părinții trebuie să stabilească anumite obligații pentru copii, iar apoi să le mulțumească pentru rezultatele obținute. De fiecare dată când face ceva, nu uitați să-l mulțumiți. De asemenea, trebuie să-i cultivați simțul compasiunii. Puteți merge la un orfelinat, ca el să înțeleagă că există și alte categorii de copii. Ajutându-i pe alții, el va fi mai bun.

5. Învățați copilul să vadă mai larg

Permiteți copilului să vadă lumea și de pe poziția de compasiune. Majoritatea copiilor își manifestă compasiunea doar pentru rude și apropiați. Este foarte important să învățați copii să fie buni ascultători și să poată comunica fără utilizarea tehnologiilor moderne. Învățați-l să-i respecte și pe cei de alte naționalități, religii. Deschiderea față de alte culturi face copilul mai bun și mai fericit.

Doar părinții poartă deplina răspundere pentru educația copilului. Oferiți-i ajutor pentru a se orienta corect în această lume. Temelia a toate este compasiunea, bunătatea și dragostea.

Educarea unui copil grijuliu, respectuos, cunoscător a regulilor de etică, întotdeauna a fost o muncă grea. Însă, în final, nu este o muncă mai importantă și mai folositoare decât aceasta.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *