Acest POLITIST MERITA TOT RESPECTUL NOSTRU! Agentul Aurelian Coliș a RESUSCITAT un copil și a oprit hemoragia tinerilor rămași fără picioare în urma teribilului accident de pe A4

Agentul șef de poliție Aurelian Coliș, din cadrul Serviciului Rutier Constanța, a fost primul om care a ajuns la locul accidentului teribil produs astăzi pe autostrada A4 și le-a salvat viața victimelor.

În momentul în care s-a apropiat de autoturismul străpuns de un parapet metalic, polițistul a observat că cei doi tineri aflați pe scaunele din față aveau picioarele secționate. Pentru a le salva viața, polițistul a împrumutat o curtea și o eșarfă din care a improvizat garouri care să oprească hemoragia.

Mai mult, agentul Coliș a scos din mașină un copil în vârstă de 6 de ani, care nu mai respira, pe care l-a întins pe asfalt și l-a resuscitat.

„Copilul se afla pe bancheta din spate. Am procedat la extragerea copilului dintre banchete, l-am întins pe asfalt și i-am făcut resuscitare pentru că nu mai avea aer. După, am luat o curea și am improvizat un garou pentru că pierdeau foarte mult sânge. Dacă nu improvizam aceste garouri cred că îi pierdeam pe amândoi”, a declarat Aurelian Coliș.

În urma intervenției salvatoare, agentul Serviciului Rutier s-a rănit la o mână și a primit, la rândul său, îngrijiri medicale de la medicii sosiți la locul accidentului.

Polițistul anului, înjunghiat de un scandalagiu și rănit într-un grav accident

De-a lungul carierei sale, agentul Aurelian Coliș a pătimit cât pentru două vieți. A fost înjunghiat de un scandalagiu și a fost rănit într-un grav accident rutier.

În anul 2006, atunci când activa la Postul de Poliție al comunei Cumpăna, Aurelian Coliș a intervenit pentru a-l calma pe un scandalagiu dat afară dintr-un bar. Aflat în stare de ebrietate, scandalagiul a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe polițist. Acesta din urmă a fost transportat la spital și a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale pentru a-și reveni.

În anul 2010, în timp ce se deplasa dinspre Cumpăna către Constanța cu autoturismul său, agentul Coliș a fost implicat într-un grav accident rutier, la numai câteva sute de metri distanță de accidentul produs astăzi. La acea vreme, șoferul unui autoturism marca Dacia a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, acolo unde a intrat în plin în mașina polițistului.

Ambii șoferi au fost răniți și au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Pentru toate eforturile sale depuse în cariera de polițist, agentul șef Aurelian Coliș a primit titlul de ‘Polițistul Anului’.

Dan: „Eu sunt șofer de tir, stau și o lună plecat. Am venit acasă pentru 14 zile și m-am dus la iubita mea Florina. Ce să vedeți?! Nu vrea să iasă în niciun loc public cu mine, se fereşte cu mine peste tot…”

O poveste reala a unui sofer de tir face inconjurul internetului. Relatia de cuplu cauzandu-i probleme emotionale, barbatul  a avut curajul de a cere ajutor specializat, facandu-si publica povestea si asteptand un sfat avizat, care i-ar putea schimba viata.

Redam integral mesajul acestuia postat pe site-ul Libertatea.ro:

Dragă Adela,

Mă numesc Dan am 23 ani şi sunt îndrăgostit nebuneşte de o fata Florina care are 20 ani. Suntem de 6 luni împreună, dar lucrurile nu prea merg aşa cum trebuie între noi, mai mult ne certăm.

Eu sunt şofer de tir, stau plecat 5 săptămâni şi apoi 2 săptămâni concediu, nu o înţeleg ce îşi doreşte de la mine, nu vrea să iasă în niciun loc public cu mine, se fereşte cu mine peste tot, am zis să mergem în vacanţă, nu vrea, cât iese cu mine îi tot sună telefonul, primeşte mesaje, dar refuză să răspundă, se scuză cu diferite motive pe care nu le înghit.

I-am propus de atâtea ori să terminăm relaţia dar nu-mi da nici un răspuns. Nu mi-a cerut bani niciodată, dar nu o înţeleg ce vrea de la mine, nu vrea nici să facă sex cu mine, mi-a zis că are mai mult de un an de când nu a făcut nimic şi nu simte nevoia. Am încercat să mă despart de ea, dar nu pot, o iubesc prea mult ca să pot renunţă.

Adela răspunde
Dragă Dan,

Problema nu este ce vrea ea, problema este ce vrei tu. Pentru că, după cum vezi, realitatea este diferită față de visele tale. Această Florina nu vrea nici să se afișeze cu tine, nici să facă amor, nici să-i dai nimic, nici să primești nimic de la ea. Până la urmă, relația ta cu ea este minunată dar… lipsește cu desăvârșire! De ce te amăgești? Spui că o iubești prea mult și nu poți trăi fără ea, dar nu cumva tu iubești o imagine a ei pe care ți-ai făcut-o tu, și nu pe ea cea adevărată?

Gândește-te: doar nu vrei să fii nefericit? Cine s-ar agăța de o femeie cu care nu poate face, practic, nimic? Știu, adevărul doare și uneori e mai dulce o minciună ”frumoasă”, dar la ce-ți folosește? Cu ce te încălzește pe tine să știi că femeia pe care o ”iubești” stă ca statuia lângă tine și nu dă nici măcar semne că s-ar bucura că ești și tu prin peisaj, darămite să te facă să te simți bărbat?

Eu zic să analizezi situația la rece și să te decizi ce vrei să faci. Întreab-o: ce are de gând cu tine, ce vrea? Doar n-o să stai toată viața după ea, să-ți spună și ție ce însemni tu pentru ea, ca să știi dacă îți mai faci iluzii sau îți vezi de treaba ta. Dacă nu e în stare să-ți răspundă, dă-i o pauză de gândire și, dacă după acea pauză tot nu e hotărâtă, atunci îmi pare rău să-ți spun, dar nu e fata potrivită pentru tine.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *