Această populație trăiește până la 120 de ani, femeile nasc și la 65 de ani și nu suferă de tumori

293

Iată care este secretul acestei populații care poate să trăiască până la 120 de ani – femeile nasc și la 65 de ani! Membrii plini de energie și puternici ai populației Hunza îți zâmbesc mai tot timpul. Aceștia au un aspect tineresc, tocmai de aceea multă lume este uimită de vârsta la care se poate ajunge în aceste comunități. Unul dintre alimentele consumate foarte mult de către această populație este caisa.

Polulația Hunza se află situată în munții din nordul Pakistanului și numără în jur de 87 de mii de oameni iar caracteristica principală a acesteia este vârsta înaintată la care oamenii pot să ajungă. Mulți dintre aceștia trec prin viață fără a avea mari probleme de sănătate și este bine știut faptul că unii membri au ajuns și la vârsta de 160 de ani. Se îmbolnăvesc greu, tumorile nu le sunt un lucru cunoscut iar femeile Hunza pot da naștere chiar și la 65 de ani.

Oamenii aceștia fac baie cu apă rece ca gheața chiar și dacă afară sunt sub zero grade. Ei consumă doar alimente care sunt crescute din munca lor, printre acestea numărându-se foarte multe caise uscate, fructe și legume crude, nuci și alune, o varietate mare de cereale și foarte puține lactate, ouă și lapte. Aceștia au obiceiul să mănânce puțin și să facă plimbări lungi.

 

Aceștia iau numai micul dejun și prânzul, fără alte gustări sau cină, iar rutina lor zilnică de mers pe jos este în jur de 15-20 de kilometri. Carnea este rareori consumată, poate de două ori pe an, iar mielul și găinile sunt singurele cărnuri folosite. De asemenea, buna dispoziție este o parte importantă din rutina lor zilnică.

Între două și patru luni acești oameni nu consumă nimic în afară de caise uscate. Respectă această tradiție din vechime iar de băut, nu beau decât sucul acestui fruct atunci când poama nu este coaptă. Iar medicii recunosc faptul că longevitatea și sănătatea de care acești oameni dau dovată ține de aceste diete stricte.

Marile cantități de caise consumate se crede că sunt principala armă împotriva tumorilor. De la sâmburi obțin ulei care este bogat în vitamina B17 care are proprietăți anticancer. Cu cât o familie are mai mulți caiși, cu atât este mai reputată. Din păcate și în viața lor de zi cu zi au apărut alimentele industriale și odată cu ele au adus carii și probleme digestive, lucruri care până acum nu existau la această populație.

Acești oameni cred că se trag din Alexandru Macedon și armata lui dintre ai cărei soldați s-au retras aici și au format familii. În 1984 a fost publicată în presă o poveste despre Said Abdul Mobudu din populația Hunza care, ajuns pe aeroport în Londra, i-a uimit pe oameni atunci când aceștia au văzut că pe pașaportul lui, la rubrica cu data nașterii, scria 1832.


DISTRIBUIȚI