A murit la doar două ore de la internare, după ce medicii l-au tratat pentru insolație. Bărbatul în vârstă de 32 de ani a ajuns la urgențe cu dureri puternice de spate, dar medicii i-au pus o perfuzie și l-au trimis acasă

Un bărbat de 32 de ani din Jibou a murit la Spitalul din Zalău, la doar două ore de la internare, după ce medicii de la un alt spital l-au tratat pentru insolație. Ștefan Roman a mers în weekend cu familia la un grătar, pe malul Someșului, și a refuzat să intre în apă, întrucât avea o durere puternică de spate, relatează Graiul Sălajului.

Pe seară, bărbatul a mers la urgențe la spitalul din Jibou, însă medicii i-au administrat o perfuzie și l-au trimis acasă. Duminică, bărbatul a ajuns din nou la spital, cu dureri insuportabile. De această dată a fost trimis la Spitalul Județean Zalău, însă după numai două ore, acesta a decedat.

Autopsia a arătat un lucru tulburător: bărbatul nu numai că nu avea insolație, dar suferea de o infecție pulmonară puternică și avea o hemoragie masivă la nivelul coloanei, din cauza căreia a intrat în insuficiență respiratorie.

Apropiații spun că sâmbătâ, când Ștefan a mers prima dată la spital, medicii din Jibou i-au spus că a facut insolație și că pentru insolație și răceală nu se poate da un bilet de trimitere, chiar dacă familia le-a spus medicilor că bărbatul a vomitat sânge. Familia mai spune ca starea lui Ștefan a fost foarte gravă, că nu putea sta în picioare și că medicii din Zalau au fost surprinși că cei de la Jibou nu și-au dat seama de gravitatea cazului.

Ștefan Roman era căsătorit și avea o fetiță de nouă ani.

Ancheta la Jebel: moarta in curtea spitalului, gasita dupa o luna

Am discutat la Vocile Banatului despre un caz extrem de grav petrecut într-un spital din Timiş, la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, unde o pacientă declarată dispărută a fost găsită, după mai bine de o lună, decedată, chiar pe domeniul instituţiei. Şi am încercat să aflăm cum s-a putut întâmpla aşa ceva şi mai ales cum facem să nu se mai întâmple. Iar în a doua parte a emisiunii noastre am vorbit despre o practică ce începe să producă îngrijorare în rândul medicilor – naşterile acasă, la domiciliu. Despre toate aceste lucruri am discutat cu Bianca Gavriliţă, medic şi parlamentar de Timiş, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor şi fost manager al spitalului din Jebel.

Sursa: digi24

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *