7 lucruri pe care nu ar trebui să i le faci niciodată pisicii tale!

50

159Cu una sau doua pisici in casă, permanent, este imposibil să fii un părinte model! Nu ai cum să nu uiţi, din când în când, să îi dai apă la timp sau te joci cu ea, atunci când ziua îi devine prea plictisitoare!

Cu toate acestea, noi vă sfătuim să nu uitaţi că mâţa nu va fi permanent în vieţile voastre, motiv pentru care ar trebui să vă preocupaţi mai mult de ceea ce este important pentru ea şi să nu uitaţi care sunt cele 7 lucruri pe care nu ar trebui să i le faceţi niciodată pisicii voastre:

Nu ignoraţi deparazitarea! – Pisica voastră stă numai în interior şi nu intră în contact cu mediile murdare sau cu alte animale, aşa că vă gândiţi să nu o trataţi nici măcar preventiv? Ţânţarii şi puricii apar de nicăieri, aşa că probabilitatea ca micuţa să contracteze paraziţi intestinali este mai mare decât credeţi. Asiguraţi-vă că aveţi întotdeauna la îndemână produsele necesare pentru deparazitare şi că deja aţi tratat-o preventiv.

Nu vă lăsaţi pisica afară nesupravegheată! – Dacă sunteţi unul dintre acei părinţi care îşi creşte felina doar în casă, atunci aveţi mare grijă să nu iasă singurică din apartament! Este posibil să nu ştie să se mai întoarcă şi nu va fi tocmai uşor de găsit pe străzile oraşului. Pentru orice eventualitate, chiar dacă mâţa stă mereu în casă, asiguraţi-vă să îi puneţi la gât un medalion cu numele şi adresa ei. Nu ştie niciodată…

Nu lăsaţi geamurile deschise! – Fereastra poate reprezenta un lucru extrem de interesant şi de curios pentru pisică, iar pentru a nu-i pune viaţa în pericol ar fi bine să nu o lăsaţi deschisă cât nu sunteţi prin preajmă. Pisica ar putea sări şi viaţa i-ar fi pusă în pericol dintr-o simplă neatenţie. Aşa că aveţi grijă doar să rabataţi geamul, cât voi nu sunteţi prin preajmă, dar pisica da!

 

Nu amânaţi vizitele la veterinar!  – Chiar dacă micuţa pare sănătoasă tun, mergeţi anual la veterinar, măcar pentru un control de rutină. Atunci când problemele de sănătate ale pisicii devin vizibile pentru noi, care nu suntem specialişti, s-ar putea să fie un pic cam târziu, aşa că un control de rutină nu strică niciodată.

Nu vă ţineţi pisica în braţe, în timp ce conduceţi! –Majoritatea pisicuţelor nu sunt tocmai fane ale plimbărilor cu maşina, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie ţinute în braţe şi mângâiate, de şofer, în timpul mersului. Nu ştiţi cum se comportă mâţa, cât de tare se înfurie şi nu ar fi exclus să înceapă să facă ping-pong prin maşină, lucru ce se poate dovedi extrem de periculos. Puneţi felina în cuşcă, dacă vreţi să plecaţi la drum cu maşina!

Nu uitaţi de igiena ei dentară! – Poate că pisicile nu sunt prea dornice să lasă pe cineva să le atingă dinţii preţioşi, iar acest lucru v-a făcut să nu vă preocupaţi de sănătatea lor dentară mai mult decât să îi daţi mâncare menită să îi protejeze dinţişorii şi gingia, dar sfatul medicilor este să nu ignoraţi igiena dentară. Inclusiv animalele pot suferi de o boală parodontală, gingivală sau dentară, iar durerea resimţită de ele nu este deloc mai slabă decât cea resimţită de noi. Toate aceste probleme pot afecta nu doar cavitatea bucală a necuvântătoarelor noastre, ci întregul corp: anumite bacterii pot pătrunde în corp, dând astfel naştere bolilor. Este important să spălăm pisica pe dinţi zilnic sau măcar de câteva ori pe săptămână!

Nu ignoraţi ghemotoacele de blană – După cum bine ştiţi, pisicile sunt animale foarte curate, care se îngrijesc singure. Dezavantajul îl reprezintă, însă, faptul că ele înghit ghemotoacele de blană pe care le curăţă de pe ele şi, dacă nu reuşesc să le elimine singure, prin tuse sau vomă, por reprezenta un real pericol (poate cauza blocaje şi o varietate de probleme, incluzând printre acestea blocarea esofagului, a stomacului, a intestinului subţire sau a colonului). Aşa că, pentru a preveni formarea ghemotoacelor de blană, pisica trebuie periată şi îngrijită cu regularitate. Cu cât mai mult par rămâne în perie, cu atât mai puţin va înghiţi ea.

sursa: zooland.ro


DISTRIBUIȚI